OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 april 2004 (Av Rikard Kjellberg)
Landslaget till Linnés tävling
Den 18 april avgörs Uppsala mötes klassiska tävling i mytomspunna Lunsen, ett av Sveriges kanske mest svårorienterade områden. Enligt säkra källor blir det ett celebert besök på Uppsala mötes sista dag. Göran Andersson har aviserat att både dam- och herrlandslaget skall dyka upp och springa våran klassiska tävling. Troligtvis väljer landslaget tävlingen för att den erbjuder en härligt vild terräng som också har vissa likheter med Västeråsterrängen där VM avgörs i höst.
Årets två banläggare, Henrik och Stedan Roos, bjuder landslaget och övriga deltagare på utslagsgivande orientering med klassiska banor som strängats fram i den mytomspunna och småkuperade Lunsenterrängen. Henrik Roos känner till området väl och stod även som banläggare sist OK Linné arrangerade en tävling i Lunsen. Då med många nöjda löpare som resultat. Den tävlingen åminns än idag för sina utslagsgivande och krävande banor, så väl fysiskt som orienteringstekniskt.

Lunsen så här års kan vara blöt och rejält tungsprungen så förutom en finslipad orienteringsteknik kräver Lunsen mjölksyratåliga ben av sina utmanare. Det är få förunnat att spika en tvåstrecksmosse mitt i Lunsens vildmark men om du har de ovan nämnda egenskaperna kan du vara på god väg.

Varmt välkomna till att utmana Lunsen och landslaget på Linnés tävling den 18 april!

Hemsidan för Uppsala möte

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=993

Artikeln har visats 4698 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut