OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 juni 2005 (Av Anders Edling)
Försommarkrönika
Några tankar i försommartid från ordföranden.
Jaha, då försvann maj lika snabbt som vanligt. På grund av kylan har väl skomakaren fått längre ledighet mellan hägg och syren än vanligt. Det gäller att passa på, så jag ser till att gå ut och ställa mig i syrenbusken varje kväll. Här utifrån Finsta kan jag rapportera att Christer är i full gång med kartritandet. Han har nu ritat in vårt hus och till hustruns förtjusning även den lilla dammen på tomten. Han har ett tufft jobb i ett detaljrikt område och det blir säkert till allas glädje på nästa års Uppsala möte.

Inte heller maj blev väl helt som våra elitlöpare tänkt sig, även om Mats 5:e plats på långdistansen på NOM, stafettbrons, samt fina placeringar vid elitserien i Medelpad, självklart bör uppmärksammas. Annika och Lina är väl inte helt nöjda med resultaten i maj. Dock är det så att Annika ligger 4:a och Lina 6:a sammantaget i elitserien. Mats ligger 2:a. Allt detta är ju egentligen strålande.

Apropå eliten, så planerar vi i styrelsen att ägna medlemsmötet i juni åt den frågan. Egentligen är det fler frågor. Vilken organisation behövs för att våra elitlöpare ska kunna utvecklas på bästa sätt? Hur behöver vi tänka och arbeta vad gäller sponsring och media? Hur ställer sig klubbmedlemmarna till detta? När jag tillträdde i vintras sa jag att jag vill att vi utvecklas både till en elit-och bredd-klubb, men att det behöver vi alla vara överens om, för att en ytterligare satsning ska kunna genomföras. Så kom till medlemsmötet 13/6 och lufta dina åsikter.

Som sagt, maj är alltid intensiv. Arrangörsmässigt är det väldigt tydligt. U-ringen i Stadsskogen, Sprint-DM med mål på Studenternas, samt Preo-stafett i Vänge. Allt strålande skött. Vi får nog snart börja prata om Linnéklass som begrepp på snygga arrangemang. Tack till er alla huvudansvariga, Fredrik, Frida, Christer, Rob, Tage och familjen Fredholm. Vi har nu sökt Elitserien 2007 tillsammans med Thor och en idé är just att också erbjuda sprinttävling med mål på Studenternas. Om Soft haft en representant där 24/5, hade valet varit lätt för dem. U-ringen pågår för fullt med stora Linnéframgångar. Dessutom syns de rödblå färgerna helt klart mest dessa kvällar. Själv fick jag tillfälle att pröva på Preo för första gången på vår tävling. Jag försökte fä den meriterande för VM i Japan, men fam. Fredholm var inte övertalningsbar. Trots det var det mycket trivsamt att pröva på den här varianten.

Samma dag hade vi lovat att städa åt en institution, som väl kan kalla intellektets högborg, som då hyrt klubbgården kvällen innan. Pia Thunman och ytterligare 4 ungdomsföräldrar hade lovat göra detta mot en mindre ersättning till ungdomssektionen. Det visade sig dock att intellekt och ansvarsförmåga inte nödvändigtvis måste vara förenligt, då Pia och hennes kamrater mötte rena svinstian redan innan de öppnat dörren, för att inte tala om hur det såg ut inne i storstugan. Jag kan tycka att den tusenlapp som ungdomssektionen skulle få för detta, minst borde tiodubblas för att ens komma i närheten av det arbete de utförde. Tyvärr är inte detta möjligt, dock är lärdomen att vi, om vi ska erbjuda städning, tydligt preciserar vad vi ändå menar är hyresgästens ansvar, då det tydligen inte är lika självklart för alla.
Slutligen så fascineras jag ständigt av allt ideellt arbete som läggs ner av så många, samtidigt som tränings-och tävlings-intensiteten är så hög.
Jag önskar er alla som ställer kosan österut till Venla- och Jukola-kavlen stort LYCKA TILL.

Trevlig juni
önskar Anders

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1321

Artikeln har visats 3469 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut