OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 oktober 2006 (Av Anders Edling)
Vilken fantastisk höst!
Här är ordförandens höstkrönika.
Ja, de flesta i vårt land har nog sagt så denna höst, tack vare att vädret varit oss nådigt. Jag tycker mig helt klart ha ytterligare en anledning, och jag tänker då självklart på klubbens alla framgångar.

Albin har vant oss med sin framfart och han visade det nu med eftertryck vid USM, där han med god marginal vann H15-klassen. Att han dessutom senare i den veckan vann ett kvalificeringsheat i H18-klassen vid SM i medeldistans och till slut blev 8:a bekräftar ju enbart hans särklass. Imponerande Albin!

Sofie har redan under första senioråret visat att de redan etablerade landslagstjejerna kommer att få se upp. Bronsmedaljen vid Natt-SM tror jag bara är en början.
Annika har haft det motigt vid uttagningar under året, men blev till slut uttagen till världscupsavslutningen i Frankrike, bl.a. efter en fin 3:e-plats vid Medel-SM. Jätteroligt att hon sedan lyckades så väl där nere med sin 4:e-plats.

SM-veckan i Skåne avslutades med stafetterna, där vi var med i tätstriden hela tiden. Herrarnas 5:e-plats är strålande, och självklart tjejernas 2:a-plats är stort.
Allt detta firades på klubbgården tisdagen därpå och då slog vi ytterligare ett rekord, nu i antal personer på plats. Jag skulle tro att vi snarast var 200 klubbmedlemmar som ville fira våra SM-hjältar-innor. För mig som ordförande känns uppslutningen fantastisk, och den hjälper till att göra det lätt att jobba vidare för klubben.

Som om det inte var nog på SM-framgångarna belade sedan Jan veckan därpå 2:a-platsen, slagen med 1 sekund, vid Ultralång-SM. Härligt! (Snart räcker inte superlativen till längre)

Även om höstsäsongen inte är helt över för alla, är vi många som ser 25-manna som avrundningen på säsongen. Och vilken avrundning sedan. I toppstriden från början till slut. Placeringarna 4, 66 och 142 för våra 3 lag visar på vad vi eftersträvar, både elit och bredd.

Man skulle kunna se det som att, förutom damernas silver vid SM, våra stafettlag inte lyckats fullt ut under året. Dock tror jag att den segern kommer inom en snar framtid. Ibland i idrottens värld är det som om bara segern räknas och att den måste ske till varje pris. Jag kan dock tycka att det finns viktigare värden, och där känns det som vi hittat rätt. Detta syntes bl.a. efter 25-manna, när det visade sig att det blivit lokalstrul och Erik Melin snabbt fixade ny lokal att ha vår traditionella pizzafest i.

Så igen: Visst har det varit en fantastisk höst!

Nu är det åter dags att börja planera inför kommande säsong. Inför klubbdagen 22/10 har varje kommitté fått i uppgift att ta fram typ ”befattningsbeskrivning”. Vi har även av distriktsförbundet fått en läxa att beskriva hur en OL-tävling ser ut om 10 år. Det kommer att ske diverse val, bl.a. av JSK och ungdomskommitté. Under förmiddagen är alla klubbmedlemmar välkomna och under eftermiddagen träffas alla som har någon form av förtroendeuppdrag. Som vid alla sådana här tillställningar vill jag att vi diskuterar det vi tycker är viktigt just då.

Väl Mött
Anders

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1770

Artikeln har visats 3517 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut