OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 april 2007 (Av Anders Edling)
En säsongstart som smakar mer
Linnés jubileumsår har verkligen börjat lovande med segrar åtminstone i någon klass i varje tävling så här långt. Våra löpare har sett till att lokalpressen får mer än en anledning att skriva om Linné.
Anders Edling
Naturen och väderkrafterna är förunderliga. Även om det just nu, när detta skrivs, dimper ner snö därute, är det inget mot hur det såg ut för ett år sedan. Då fick åtskilliga tävlingar ställas in, i år har Linnélöpare vid åtskilliga tillfällen redan visat andra ryggen.

Ultralång-SM! Vilken succé för Jan och Mats. Oerhört imponerande och verkligen härligt att få ta del av er glädje.

Veckan dessförinnan vann våra elitdamer Måsenstafetten utan att ha gjort topplopp, och ytterligare än vecka tidigare hade Albin imponerat på orienteringssverige genom att vinna juniorcupen i Blekinge. Dessutom har flera av våra elitlöpare vunnit ett ansenligt antal tävlingar.

Allt detta har gjort att Linné nu ofta benämns som ett topplag i flera diskussioner, helt logiskt. Nu närmar sig 10-mila och jag hoppas att vi blir många och starka även i supportertruppen. Ett stort Lycka till till er löpare.

På ungdomssidan har det varit gott att se att så många även hängt med under vintern. Liksom under föregående år kryllar det nu i mars och april av ungdomar på tisdagarna vid klubbgården. Härligt!

Vad gäller Pre-O kommer som alltid rapporter om framgångar, samtidigt som klubben är landets flitigaste arrangör.

Delaktighet/delansvar har vi sett som honnörsord för vår verksamhet, och som verkligen kommit till uttryck i valberedningens nya grepp. Inför att vi måste besätta starka poster både vid 10-mila 2008 och höstens Raiden, har de bjudit in intresserade till informations-och diskussionsträffar med mycket gott resultat.

För Upplands orienteringsförbund är det inte lika lätt att få ledare och jag har deltagit i en diskussion om hur att lösa ledarkrisen i distriktet. Resultatet blev att ledaruppdragen kommer att åvila klubbarna med ett rullande åtagande i 2årsperioder. Som distriktets största klubb lär vi redan i år tilldelas ett ledaruppdrag, oklart vilket i skrivande stund. Jag hoppas att vi också kan hitta en bra lösning på detta.

Uppland finns med i diskussionen kring kommande SM-arrangemang, närmare bestämt 2012. Även om det känns långt fram har vi redan börjat titta på lämpliga områden och några klubbmedlemmar är redan engagerade i detta. Vi har diskuterat att för vår del ligger medel-och sprint-distanserna närmast till hands.

Närmare i tid ligger Uppsala möte, och jag vill bara påminna om att ifall du ännu inte fått något uppdrag, så hör av dig till Ola.

Jag ser fram emot en fortsatt spännande vår, och hälsar dessutom er alla välkomna ut hit till Finsta i maj, för att förnya skogen (närmre information kommer senare). I övrigt ett stort Lycka till inför vårens utmaningar!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1959

Artikeln har visats 3692 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut