OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
18 december 2007 (Av Anders Edling)
Julkrönika
Ånyo har vi redan firat av det gamla och in det nya året. Liksom tidigare på ett strålande sätt, i år med en etablerad och påläst speaker. Som vanligt går det inte att låta bli att imponeras av premiärministeriets kreativitet och arbete.
Anders Edling
Samma vecka kom det besked några av oss haft på känn under hösten, att Annika Billstam lämnar oss. Självklart ett tungt besked, då Annika varit en stor del i våra framgångar och att det lyst om vår klubb under de senaste åren. Jag vill här passa på att tacka dig Annika för dina insatser under åren och inte bara då tävlingsmässigt utan även för allt det arbete du lagt ner på träningar och arrangemang. Samtidigt önskar jag dig ett stor Lycka till i ditt nya sammanhang.

Annika är ett gångbart namn i år vad gäller att hitta nya utmaningar, då Annika ”Vivan” Björk redan lämnat oss i somras för vidare äventyr i österled. Jag vill också passa på att tacka även dig, både för den glädje, ditt engagemang och det du givit OK Linné. Lycka till även du!

Att 2007 varit ett framgångsrikt år kan väl inte nog understrykas. Jag vill påstå att detta varit det mest framgångsrika år någonsin vad gäller Uppsala och orientering, även om jag kanske får någon 10-milasegrare från 50-eller 70-talet på mig. 3 SM-guld,3 SM-silver, 2 SM-brons, 4:a, 5:a på 10-mila, årets stafettklubb,osv.

Detta har gjort att enligt SOFT:s undersökning Uppsala Nya Tidning kommer på 3:e plats vad gäller artiklar om orientering. Aldrig har vi väl varit med om det tidigare. En del i detta är den unika exponeringen av våra tävlingar, samt också UNT-cupen. Nog blir det tydligt att eliten, ungdomarna samt arrangemangen lämnar avtryck. Tack till er alla som varit med under året i helhetskonceptet OK Linné

Lite smolk i glädjebägaren är att vi inte lyckats ekonomiskt, utan klart är att vi kommer att gå en hel del back under året. Vi har i styrelsen valt att inte gå in med några extraåtgärder under året, då vi tror att 2008 ger oss helt andra inkomster. Vi tänker då framför allt på engagemanget i 10-mila, men också då ett mer attraktivt Uppsala möte. Dessutom går det inte att komma ifrån att OK Linné idag är ett mer gångbart namn för alla och då också rimligen för sponsorer.

Sponsorgruppen har under Toms ledning strukturerat upp sitt arbete och bl.a. är ett nytt sponsormaterial på gång. Har du några egna idéer så hör gärna av dig till dom.

Trots förluster känns stämningen alltså på topp och vi ser 2008 an med tillförsikt. 10-mila blir en härlig utmaning både tävlings-och arrangörsmässigt. Vi kommer när det gäller damer och herrar att enbart ställa upp med 2 lag vardera. Vi behöver 150 personer som hjälper till med allehanda ting. För tydlighetens skull kommer de som på något sätt kommer i kontakt med det tävlingstekniska, att skriva kontrakt där man förbinder sig att inte yppa något från det. Allt för att våra löpare inte ska behöva misstänkas för att få några fördelar.

För övrigt tyder alla signaler från 10-milastaben att det kommer att bli härliga tävlingar. Följ händelseutvecklingen på 10-milas hemsida.
Samtidigt kommer det att krävas en hel del av oss när vi arrangerar Uppsala möte en vecka tidigare på Ekdalenkartan, med förmodat stort deltagarantal.

Vad gäller ungdomssidan är vi ju distriktets klart största klubb med en verksamhet som gör de flest andra avundsjuka, och det är också glädjande att se så många yngre med även nu under den så kallade vintern. Med vår ungdomsverksamhet står vi väl rustade inför framtiden.

Även om våra preoare inte gör så stort väsen av sig, är vi nog den mest arrangemangsvilliga och den mest framgångsrika klubben i landet.

Jag vet inte om detta är att slå sig för bröstet, men likväl kan vi känna oss väldigt nöjda med detta jubileumsår, samt också se fram emot vårt 14:e verksamhetsår.

Med detta vill jag önska er alla en riktigt
GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR

Anders

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2201

Artikeln har visats 3641 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut