OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 mars 2012 (Av Henrik Boström)
Marskrönika - i år ska det bäddas!
Idag har det precis gått en månad sedan jag tog över ordförandepinnen. Mycket har hänt på den korta tiden.
Det är också mycket på gång! Väldigt mycket. Samtidigt så står det klart för mig att det är en lång resa. En resa som högst troligen kommer att ta närmare ett år att genomföra. I år ska det bäddas!

Inför det första styrelsemötet i början av mars intervjuades fjorton personer i klubben (elit, bredd, motionär och ungdom) med syftet att ta reda på var vi vill vara om ett års tid. Resultatet diskuterades och förankrades på det första styrelsemötet i början av mars. Här kommer en övergripande sammanfattning:

1. Ekonomi: prioritera och filtrera vårt engagemang, respekt för budget, löpande kontroll och uppföljning, hjälpmedel och processer
2. Organisation: tydligare ledning och tydligare roller, omfördela resurser efter behov, bredda ledarstaben
3. Klubben: skapa en blocköverskridande vi-känsla, renovera och utveckla KG
4. Elit/ungdomsverksamhet: sätta en vision och mätbara mål, vikta våra resurser för att ge rätt möjligheter att nå målen

Med det skrivet så har ni även fått styrelsens agenda för 2012. Det hela kan tyckas enkelt, men börjar man lyfta på stenarna så ser man att det finns en hel del att göra. Men ger vi oss själva bara tid att bädda ordentligt så kommer vi att ligga fint 2013.

Under den första månaden så har vi framförallt tittat på vår organisation (punkt två ovan). Organisationen är nu förtydligad, klubbad och arbetet att nå ut till vår stora organisation från styrelsens sida är igång. Styrelsen har omfördelat sina resurser och breddat sin stab. Kvar återstår att låta samma våg av förändring löpa genom hela organisationen.

Nästa styrelsemöte är den andra april och då sätts ekonomin i fokus. En separat projektgrupp har redan startats upp med syfte att konkretisera arbetet. Flera goda tankar kom ut av det första mötet! Projektgruppen leds av Mika Numminen. Min förhoppning är att vi lämnar styrelsemötet i april med en plan om hur vi ställer skutan på rätt köl inom en 9-månaders period. Arbetet kommer troligen mynna ut i dels nya processer och dels ett systemstöd för att hantera vår i alla aspekter växande klubb. ”En ordförande, en kassör och en sekreterare” räcker helt enkelt inte till längre för en klubb som Linné. Framförallt vår kassör behöver avlastning.

Punkt tre och punkt fyra ber jag att få återkomma till senare under våren. En vår som dessutom precis inleddes nere i Nyköping. Herr- och damlagen imponerade, visade stark bredd och en gryende form inför det som komma skall. Att få in två lag ”topp fyra” i både herr- och damklassen är verkligen imponerande. I synnerhet då flera namnkunniga löpare saknades både på herr- och damsidan. Jag tänker främst på Mattias Millinger, Albin Ridefelt, Tomas Stenström, Sofie Johansson och Lina Bäckström. Det blir en spännande vår!

Våren är här, solen skiner och värmen sköljer in över oss. Det är verkligen svårt att inte bli sugen att träna dagar som dessa? Så vi ses väl på tisdagsträningen imorgon? Och du, tveka inte att ta kontakt med mig om vad som helst som rör Linné. Jag lyssnar mer än gärna på era tankar och idéer. Tillsammans är vi Linné.

Övergripande organisation OK Linné 2012 (kräver inlogg)



Ordförande växlas ut av Thierry Gueorgiou nu i helgen på Måsenstafetten. \"Sällan har någon tagit emot en karta så ödmjukt...\", för att citera Mika Numminen (Foto: Lars Rönnols)


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3283

Artikeln har visats 3063 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut