OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 april 2013 (Av Niklas Aldén)
Niklas silvermedaljör på sprint-SM

(Foto: Lars Johansson)

Niklas Aldén var den enda av Linnéarna som fick åka hem med en medalj från sprint-SM i Göteborg. Finalen avgjordes på Guldheden och Chalmers på söndagen.
Niklas var 19 sekunder efter segrande Emil Svensk i H20-klassen. -Jag är nöjd med mitt lopp. Jag tappade 10 sekunder efter varvningen på att jag slarvade med kartkontakten och hamnade på fel stig, men annars har jag gått rent, säger Niklas.

Hilda Forsgren knep en delad fjärdeplats i den ovanligt tajta D20-klassen. Även sjätteplatsen i D20 delades, men inte av två, utan av tre löpare, som endast var 4 sekunder långsammare än Hilda. Upp till toppen var det däremot ett större tidsintervall; Hilda var 48 sekunder från segrarinnan Anastacia Denisova (Sävedalens AIK) och hade 27 sekunder till pallplats. Amanda Thellsén slutade som 17:e i D20.

I D21 visade Catherine Taylor, Annika Billstam och Rebecka Olsson att Linné har en riktigt bred topp genom att placera sig som 5:a, 6:a respektive delad 9:a. Rasa Ptasekaite blev 19:e och Hanna 26:a i D21. Damklassen vanns av Helena Jansson (Leksands OK).

I H21 var Albin Ridefelt bästa Linnéare på en 15:e plats. Josef Nordlund placerade sig påsom 33:a. Segrare i herrklassen blev Gustav Bergman (OK Ravinen).

Till sist ett litet ord om vår kanske mest aktiva hemmasupporter Johan Hamelius, som vann skogssports tävling på facebook där man i förväg fick gissa segrarna i H- och D21 samt den sammanlagda segermarginalen till de båda tvåorna. Grattis, Johan!