OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 september 2013 (Av Jan Troeng)
SM-GULD TILL NIKLAS
Niklas Aldén tog hem guldet i H20 på SM lång i Göteborg.
Tidigare har Niklas tagit två SM-silver som junior, det första kom som 18-åring på ultralång och det andra på sprinten i våras. Men nu slog han alltså till med guld på lång, den kanske mest prestigefyllda distansen. Det visar också hans breda register där han levererat resultat på alltifrån sprint till ultralång, och dessutom redan som 20-åring blivit en respekterad stafettlöpare.

-Idag har det gått riktigt bra, en liten miss på slutet men annars har jag haft bra koll hela vägen. Mest orolig blev jag när jag fick lite krampkänning efter halva banan. Fast det tycker jag är bra, det betyder att jag har sprungit fort.

Uppladdningen var inte den bästa med tre veckor med dålig träning, bland annat en förkylningsperiod.

-Men det gjorde att jag var riktigt sugen på att tävla och orientera den här helgen. Kanske betydde det rätt mycket, funderar Niklas.

En stabil vårsäsong gav en JVM-biljett, där det blev en niondeplats på långdistansen som bästa individuella resultat. Då var han lite bakom de bästa svenska löparna, men den här helgen var han klassen bättre: snabbaste tid i kvalet, bäst i finalen. Segermarginalen till JVM-kollegan Anton Johansson från OK Orion blev en dryg minut, medan JVM-guldmedaljören Emil Svensk var 2.41 efter.

Det är många som höjer på ögonbrynen åt Niklas raketkarriär. Han började tävla först som 15-åring och hade före det inte ens ägnat sig åt någon annan konditionsidrott. En unik utvecklingskurva som visar att det finns många vägar till toppen.

I H21 gjorde Rassmus Andersson ett starkt lopp efter en skadefylld vårsäsong och slutade fin 11:a, bara dryga minuten från sjundeplatsen efter 1 timme och 44 minuters löpning i den tuffa göteborgsterrängen. Filip Dahlgren från Lidingö tog en lite oväntad seger.

-Är riktigt nöjd, sa Rassmus direkt efter loppet.

Albin Ridefelt låg länge jämnt med Rassmus, men fick problem med kramp på slutet och dalade till 21:a plats.

Rebecka Lindberg skrällde genom att bli 13:e i D21, Rebeckas bästa individuella SM-resultat som senior och inte alls långt bakom flera av de svenska landslagslöparna. Verkligen ett styrkebesked. Tove Alexandersson vann.

Sträcktider SM lång.

Resultat, kartor, vägval m.m.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3692

Artikeln har visats 3114 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut