OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 mars 2014 (Av Per Andersson)
Nytt år, nya kvastar (eller?)
Och så har ett år till gått och OK Linné har haft ytterligare ett årsmöte. Hände det något spännande i år då? Nja, ekonomin såg bra ut, klubbgården kommer att få en välförtjänt uppfräschning och så fick Henrik Boström mycket välförtjänt Hedersskölden. Just ja, det valdes en ny ordförande också!
Vem är jag då? Per Andersson, från ungdomssidan, men mig har ni nog stött på någon tisdag på KG eller vid upploppet på någon tävling där jag står och hejar på klubbens ungdomar (och vuxna med för all del).

Jag kom in i orienteringsvärlden ganska sent, ungefär för 10 år sedan när äldste sonen Oskar började springa på Lenas träningar. På hennes träningar blir man snabbt engagerad och jag fortsatte som ungdomstränare och sedan 2011 har jag varit sammankallande för ungdomssektionen och styrelseledamot. Någon elitlöpare har jag aldrig varit men jag springer gärna en Öppen 8 eller 9 eller en H40-bana när det passar och jag njuter av varje steg. Jag njuter också av att se glada ungdomar som springer ut i en mörk Nåsten-skog och kommer tillbaka trötta men nöjda, av att se våra äldre stjärnor tuffa över mållinjen i sin högsta fart och varje elitlöpare som strålar av lycka uppe på pallen. Jag njuter av varje förälder som snör på sig löparskorna och provar en nybörjarbana och jag njuter av att se hur underbart OK Linné och alla dess medlemmar tar hand om varandra och ser till att alla är välkomna på sin nivå, från yppersta världselit till ibland lite vilsna men glada nybörjare.

Tisdagarna på KG med duktiga fikavärdar och ett glatt stimmande sorl, alla träningar, alla välarrangerade tävlingar och antalet Linnélöpare runt struten på tävlingarna och högt upp på resultatlistorna är alla tecken på att OK Linné mår bra. Klubben mår bra tack vare alla eldsjälar som lägger ner tid och ork på att göra allt detta för varandra och för klubben, både framför och bakom kulisserna. Ekonomin är god och vi har ett spännande år framför oss.

Men då är allt frid och fröjd, inget att klaga på och inget att förbättra? Självklart är det inte så, vi har mycket kvar att förbättra och mycket vi måste arbeta vidare med. Frågan om klubbens värdegrund och hur den återspeglas i praktiken togs upp på årsmötet. Gör vi allt vi kan för att klubben och den tränings- och tävlingsmiljö vi erbjuder ska vara en trygg och säker miljö för alla? Ger vi alla, oavsett nivå och mål, den bästa miljön för att bli så bra orienterare som möjligt? Är alla välkomna i klubben? Känner sig alla välkomna? Vilken beredskap har vi om något händer? Det är många frågor men viktiga. Jag kommer under året försöka hitta så många svar som möjligt och jag och styrelsen kommer att behöva er hjälp, både för att hitta problem och lösningar.

2014 är också ett år med ovanligt många och krävande (men samtidigt givande) tävlingar och arrangemang. Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att alla, från de vanliga gamla arrangörsrävarna som man ser på varje tävling till ungdomsföräldrar och breddlöpare som kanske inte varit med någon gång alls förut, manstarkt ställer upp och hjälper till på våra arrangemang. Det är viktigt både för klubbens ekonomi och för vårt rykte som arrangör. Vi kommer att behöva varenda medlem och det finns uppdrag till alla, oavsett erfarenhet och förmåga. Tveka inte, anmäl dig som tävlingsfunktionär för du behövs verkligen!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3805

Artikeln har visats 3136 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut