Silver för Albin vid lång-SM
Albin och Oskar, lång-SM 2014.
Albin och Oskar, lång-SM 2014. (Foto: Peter Ridefelt)

Albin Ridefelt och Oskar Sjöberg gjorde fina insatser som tvåa och fyra i H21 på lång-SM.
-Jag gjorde en liten miss efter varvningen, och fick springa med kramp sista kvarten sa en nöjd Albin efter målgång. Albin tog ledningen vid första radiokontrollen, och vid varvningen efter halva loppet var det bara Albin som kunde hota blivande segraren Fredrik Johansson, Lidingö, som då ledde med sex sekunder. Men på slutet gick det alltså lite långsammare för Albin som slutade 1:05 min efter långdistansspecialisten Fredrik - tidigare i år EM-bronsmedaljör på sträckan.

-Jag gick ut lite för defensivt, sade Oskar Sjöberg. Jag hade inte riktigt koll på vilket tempo jag borde hålla, men det blev ett lopp utan misstag. Detta syns i mellantiderna där Oskar startade med en elfte plats, men sen jobbade sig upp genom fältet. Avslutningen blev tuff, Oskar var fyra sekunder efter Gernot Kerschbaumer som tog brons.
Rassmus Andersson hade en stark inledning, men bommar gjorde att kvalsegraren Rassmus fick nöja sig med en sjuttonde plats. Jan Troeng och Henrik Löfås tog platserna 31 och 34 i finalen.
Bland damerna hade Annika Billstam inte någon lyckad dag, palts nio, 10:24 efter Tove Alexandersson som krossade konkurrenterna – segermarginal 6 minuter! Lisa Carlsson och Rebecka Olsson kom 29:a resp. 32:a i finalen.

Lång-SM ordnades av OK Roslagen söder om Norrtälje på söndagen. Nästa helg fortsätter SM-tävlingarna med Linnés medeldistans och Thors stafett. Den gångna helgen gav således fyra SM-medaljer; 3 på USM, Sandra Boströms två brons och Olle Grywenz guld, samt ett seniorsilver till Albin Ridefelt.

Nästa helg finns också många löpare med medaljförhoppningar. Många Linneare var också igång under helgen som arrangörer med förberedelser som arenabygge och provlöpning av banor inför nästa helgs duster i Siggeforaskogarna. Full fart överallt alltså!