OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 september 2015 (Av Peter Ridefelt)
Elva Linnelöpare till A-final vid lång-SM
Fem damseniorer, fem herrseniorer och en herrjunior tog sig vidare från kvalet till söndagens A-finaler vid lång-SM.
Josef Nordlund, lång-SM 2015.
Josef Nordlund, lång-SM 2015. (Foto: Peter Ridefelt)
Lång-SM helgen på Muskö söder om Stockholm startade framgångsrikt för Linne-löparna.
Annika Billstam var inte alls nöjd med sitt lopp. Fem minuter med bommar gjorde att hon inte alls trodde på någon framskjuten plats i kvalet. Till slut blev det ändå en femteplats i kvalheatet, 1:51 min efter Anna Nähri IFK Göteborg. Även Riina Kuuselo, Rasa Ptasekaite, Inga Kazlauskaite och Annika Björk tog sig vidare till söndagens A-finaler.

Albin Ridefelt vann sitt kvalheat före Järlas Olle Boström efter ett säkert lopp utan missar. Rassmus Andersson gjorde också en säker insats, 58 sekunder efter Nicolas Simonin, Lidingö i kvalheat B. Matt Ogden, Josef Nordlund och Jan Troeng gick också vidare till A-final.
Bland juniorerna gick det inte riktigt lika bra. Johannes Ridefelt blev ende A-finalslöpare efter plats 9 i sitt kvalheat i H 18.

Kvalet bjöd på enkla banor med få vägval, och mycket löpning på stig och väg. Förhoppningsvis har arrangörerna sparat de roligaste och mest utslagsgivande skogspartierna till söndagens final.