OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 september 2015 (Av Peter Ridefelt)
Ett guld och två silver på lång-SM
Albin Ridefelt vet att han har vunnit SM om två sekunder.
Albin Ridefelt vet att han har vunnit SM om två sekunder. (Foto: Peter Ridefelt)

Albin Ridefelt guld. Rassmus Andersson silver. Annika Billstam silver.
Lång-SM helgen på Muskö, Stockholm blev en stor framgång för Linné, tre medaljer i seniorklassen!




Annika Billstam, Albin Ridefelt, Rassmus Andersson, medaljörer på lång-SM. (Foto: Peter Ridefelt)




-Jag gick lite knackigt på några av kontrollerna i början, sa Albin efter målgång. Men sen flöt det på bättre. På den viktigaste långsträckan gick Albin inte det optimala vägvalet. Men vid varvningen efter en dryg timmes löpning tog Albin över ledningen från klubbkompisen Rassmus Andersson, då skilde 8 sekunder. Sedan var det inte någon snack längre, Albin var klart snabbare än både Rassmus och övriga löpare i toppstriden på den avslutande rundan på ett tekniskt och fysiskt krävande bergsparti.

-Det största jag har vunnit, sa Albin i segerintervjun med speakern Ola Jodal. Tidigare har Albin många framgångar på medeldistans, men efter fjolårets SM-silver på långdistans, och årets guld är Albin etablerad även som en topplöpare på långdistans.

Rassmus Andersson instämde också i att lång-SM tävlingen och SM-silvret var den hittills största framgången i orienteringskarriären. Rassmus gjorde ett prickfritt lopp fram till varvningen, men tappade sen lite tid på en liten bom, och att benen inte var lika pigga sista kilometrarna.




Rassmus Andersson, SM-silver på långdistans. (Foto: Peter Ridefelt)




Guld och silver gör i herrseniorklassen gör att Linné som vann stafett-SM för två år sedan seglar upp bland favoriterna inför nästa helg stafett-SM. För två år sedan avslutade Oskar Sjöberg stafetten när laget vann guld. Oskar är tyvärr långtidsskadad nu så i år för UK fundera över vem som ska komplettera Albin och Rassmus. Jan Troeng, Matt Ogden och Josef Nordlund kom på plasterna 22, 24 och 25 på lång-SM, och i den trion finns troligen komplementet till Rassmus och Albin vid nästa helgs SM-stafett.

Annika Billstam gjorde flera stora bommar i början av damseniorernas lopp. Men efter den knackiga inledningen gick det bättre, och Annikas elfte plats vid första radiokontrollen blev till slut ett silver i mål. Åt Helena Jansson, Ravinen fanns dock inget att göra den här dagen. Helena var 7:02 min före Annika. Riina Kuuselo blev näst bäst av Linnédamerna på plats tolv.

Nästa helg fortsätter Stockholms SM-arrangemang med medel och stafett.

Resultat lång-SM

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4203

Artikeln har visats 3046 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut