OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 mars 2016 (Av Oskar Sjöberg)
Slutrapport från syd
Orientering i Alicante
Orientering i Alicante (Foto: Oskar Sjöberg)

Hopp, och då har en vecka gått och man är hemma igen, vi som skulle vara så duktiga med att uppdatera från Spanien... Men tiden går fort när man har roligt!
Här följer del två av Bettinas resekrönika från Linnés utlandsläger i Alicante!
Efter tävlingarna var det som sagt dags för en massa träning. Eftersom några hade kört på hårt i några dagar redan så tog vi på onsdagen en vilodag. Den spenderades på lite olika sätt. Kate, Sam och Lisa tog t.ex. en löptur längs stranden, Rassmus och Bettina körde vattenlöpning och fick dela poolen med massa pensionärer och en alldeles exalterad spansk instruktör. Långhundratåget hängde på hydroterapía där de blockade station 2. Stackars icke exalterad icke spansk gubbe som hamnade efter dem i ”bubbelpool-cirkeln” och fastnade vid den sämsta, svagaste bubbelstationen 1... Oskar och Viktor körde sprintintervaller. Kläder tvättades och kastruller med bränt ris diskades (eller inte). På eftermiddagen åkte vi in till Alicante, drack kaffe och åt pastelería för lite pengar. På ett fint torg hittade vi en restaurang med värmepelare, filtar och en alldeles exalterad spansk servitör. Där blev vi serverade middag även fast klockan bara var 18. Det beställdes in tapas, paella osv. – gott! På vägen till bilarna stannade vi ytterligare två gånger för att först (inte för att vi fortfarande var hungriga, men man måste ju faktiskt testa!) köpa churros och sen glass. Vi kan väl konstatera i efterhand att de två sista stoppen kanske var lite överflödiga och att vi inte direkt mådde bättre av dem (matkoma!)...

Dagen därpå var det på kvällen dags för den omtalade banan ”N-course”. Tyvärr slogs inte TG’s tid – inte heller Johannes (som redan sprungit banan en gång tidigare) hade en chans. Istället bommades och felstämplades det. Vi skyller på att O-travel’s vita snitslar som annars (nästan) alltid fanns vid kontrollpunkterna saknades på denna banan – man kan ju inte bli annat än förvirrad. Det var många som helst ville göra om och göra rätt och lovade att de skulle springa om banan. Tydligen behövs det dock finskt sisu för att inte bara snacka, Riina var iallafall tillslut den enda som körde banan två gånger.
Sen åkte vi till bergen för lite omväxling. Vi blev även där hjärtligt välkomnade av våra bästa vänner – processionsspinnarna. Men lite mer hudutslag och kli, de flesta började tillslut sluta bry sig. Däremot har vi funderat på att stämma den personen som innan lägret påstod att det INTE skulle finnas några larver på någon karta vi skulle springa på. Motsatsen var nämligen fallet... Hur som helst var det kul att få en annan typ av orientering i sluttningar utan sand. Efter det en sprint runt en gammal borg (starring ”en alldeles exalterad spansk hund”, eller två eller tre) innan det blev medhavd linsgryta direkt ur kastrullen som Olle fick bära runt i stan. Efter pass 3 (OL-slingor där vissa var roligare än andra) och pass 4 (natt-OL utan pannlampa för några) åkte folk på hemvägen förbi staden Elche och käkade pizza på vad som TripAdvisor hade utsett till ”bästa pizza-restaurangen i Spanien”. En lyckad dag bortsett från att det var lite svårt att få ut bilen ur parkeringshuset.

Dagerna i slutet av lägret bestod mest av att ta ännu fler morgonjoggbilder för att sen plocka något pass från kart-smörgåsbordet. Det fanns alltid banor man inte kört tidigare eller hoppat, nästan alla träningar gick ju att springa från boendet. Lite ol-intervaller, lite kontrollplock, lite korridorer. Och lite urban på det, förstås. Niklas hade (som han brukar göra på läger) gjort en alldeles underbar karta över pool-området med naranjas som kontroller. Gissa vem som tog hem segern (tips: Det var ju ”sprint”, och vi har ju nuförtiden egentligen bara en sprintare i klubben).

Och så var det redan slut på det roliga. En väldigt bra vecka blev det och även Daniel överlevde, trots att det inte gick att hitta messmör någonstans! Det enda som vi ännu inte har fått svar på är vem som nu egentligen tränat mer – var det Olle eller Albin? Lätt att tappa räkningen när det blir så många timmar...

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4322

Artikeln har visats 2585 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut