20 september 2016 (Av Stefan Lund)
Stora framgångar vid Lång SM i Blekinge
Lång SM 2016, Segrare Rassmus, Silver till Albin

Rassmus och Johanna vann H21 respektive D20. Albin 2a i H21.
Rassmus genomförde ett nästa perfekt lopp. Vid varvningen ledde Rassmus 1:37 före Albin och ytterliggare några sekunder före Fredrik Bakkman Lidingö. Vid lång SM i fjol var det en liknande situation, Albin sprang då ifrån Rassmus efter varvningen och vann före Rassmus. I år orkade Rassmus hålla farten hela vägen in till mål. Albin höll undan för Fredrik Bakkman. Oskar Sjöberg hade stora problem i början och låg 32a vid 5e kontrollen, 7 minuter efter ledande Rassmus. Därifrån var Oskar bland de snabbaste löparna och plockade till 12e plats.
I D20 försvarade Johanna Öberg segern från i fjol. Efter en bom på 5e var Johanna på 5e plats, men avslutade därifrån säkert, inte minst genom att hitta snabbaste vägen på långsträckann till 10e kontrollen. Johanna vann tillslut med 1:35 före Tilda Johansson OK Orion och 2:17 före Line Cederberg.

Segraren i D20, Johanna, pratar med lagledaren Karna efter målgång.

Bäst bland övriga löpare från OK Linné gick det för Sandra Boström med 12e plats i D18 och och Annika Björk som slutade 15e i D21. Noterbart är också att Olle Nilsson och Daniel Rönnkvist som misslyckades med att ta sig till A-final, sprang bra och vann sina respektive B-finaler.