OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 maj (Av Tuve Möller)
Elitstafett med tung start
Herrarna redo för start.
Herrarna redo för start. (Foto: Tuve Möller)

21.00 lördag kväll. 40 stycken överladdade män springer iväg på en grusplan i Hälleforsnäs i den sörmländska hjorttäta vildmarken. 21.10 fredag kväll. 30 stycken likna överladdade damer gör samma sak. Vad hände? Vårens enda elitstafett i orientering hade startat och framför deltagarna låg 6 luriga sträckor.
5 Linnélag hade fått tillåtelse att ställa upp. Orienteringsförbundets kvot medgav att 3 herrlag och 2 damlag från uppsalaklubben kunde klassas som elit.
Förstasträckorna var för Linnélöparna ingen framgångssaga för Linnélagen med idel lampstrul, bommar och väggningar. Undantaget Leonore Winkler i damernas förstalag.
Efter mer stabila nattsträckor 2 och 3 knaprade herrlaget in på ledande Ravinen och gick efter de tre inledande nattsträckorna ut 8.41 på 9 plats då stafetten startade om med jaktstart på söndagen. Då klättrade Rasmus Møller Jess, Lucas Basset och Albin Ridefelt i resultatlistan och tog in laget på en femte plats efter segrande Stura Tuna, OK Ravinen, IFK Göteborg och Södertälje-Nykvarn.
I damklassen stog OK Tisaren för en makalös solospringning efter att Lilian Forsgren ryckt från IFK Göteborgs Sina Tommer med hela nio minuter på den tredje och sista nattsträckan. På de tre avslutande dagsträckorna drog Tisaren i form av schweiziska Simone Niggli och Ellinor Tjernlund ifrån ytterligare och ledde som mest med 18 minuter. Där bakom hade göetborgsklubbarna IFK och Majorna kamp om andraplatsen och Linné-ettan och Uppsala konkurrenten IF Thor fightades i vattnet runt plats 10-15.
På den sjätte och avslutade sträckan tog Josefin Tjernlund imål Tisaren till en överlägsen seger, Sara Hagström IFK Göteborg till andraplatsen och Johanna Öberg förde i mål Linnélaget till 10 plats.

Över lag var flera delar av linneprestationen som söndagens vädret; snöblandat regn med hagel. Lampstrul, muskelbristningar, bommar och bara 2 av fem lag godkända. Hem och träna inför Jukola och Venla som det finns visst hopp att det avgörs 21-22 augusti i Finska Rovaniemi. Men innan det, redan om två veckor, 13-16 maj, avgörs sprint-EM i schweiziska Neuchâtel, och 3-8 juli VM i Tjeckien, båda dem men även världscupen i Idre 12-15 augusti kommer sändas direkt i SVT.

GPS-tracking och resultat

Orienteringsmagasinet rapporterar om stafettenBanorna i Hälleforsnästerrängen.


Kartklipp från söndagens propagandaterräng.Orienteringsmagasinet rapporterar om stafetten

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5406

Artikeln har visats 892 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut