OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 juni 2022 (Av Tuve Möller)
Jukola på gång!

(Foto: Tuve Möller)

Världens största orienteringsstafett går snart av stapeln norr om finska Åbo. En enligt många ljuvlig terräng med snabblöpta berghällar och lurig sluttningsorientering väntar. OK Linné har i år 9 anmälda lag, 4 herrlag och 5 damlag. Förutsättningarna för den spännande tävlingen hittar du här! TV-tider, favoritlag och helgens tider!
På 10 Mila i våras visade Linnés topplag framfötterna, herrarnas förstalag vann och damerna hade två lag topp 25, förstalaget 20 och andralaget 24! Även på Jukola mönstras flera starka lag, med flera unga lovande löpare på viktiga sträckor! Då laguttagningarna är ett taktiskt tjuv- och rackarspel kommer de hållas hemliga fram till fredag eller lördag, för att konkurrenterna inte ska veta när de starkaste löparna spelas ut.

Som vanligt går tävlingarna att följa via en eminent TV-produktion. Om man är i Finland kan tävlingen följas via YLEs kanal 2, annars finns en högklassig TV-sändning att köpa på internationella förbundets live-sida för 21 euro, med engelsk kommentator.
Tiderna (samtliga tider svensk tid) som gäller för Venla-kaveln (damstefetten)
Start lördag 12.00 och målgång segrarlaget lördag 16.00
Och för Jukola-kaveln (herrstafetten)
Start lördag 22.00 och målgång segrarlaget söndag 5.50

Bra länkar:
Jukolas hemsida: jukola.com.
Liveresultat

I år avgörs VM en dryg vecka efter Jukola, med start söndag 26 juni. I år står många VM-löpare tyvärr över Jukola för att satsa mot VM. En anledning för stå över Jukola är att VM i år endast har sprintdistanser på programmet vilket inte gör skogsorientering helt optimalt som förberedelser. En annan anledning är att en extra resa och stor tävling, för vissa mitt i natten, ökar risken för att bli sjuk vilket ingen vill precis innan VM. Då det fortfarande är få laguppställningar som är publicerade är det svårt att veta vilka lag som tappar flest VM-löpare, men generellt kan man nog säga att många finska och estniska löpare prioriterar Jukola högre än VM och 10-Mila, varför de finska klubbarna troligen kan vara bättre med på Jukola än på 10-mila.
Det skiljer sig därför lite från 10-Mila vilka lag som kanske är störst favoriter. Men på herrsidan kan förutom Linnés lag regerande Jukola-mästarna Stora Tuna och ett gäng finska klubbar som Kalvean Rasti, Koove, Helsingin Suunnistajat och Tampereen Tyrintö.

På damsidan får givetvis 10-Mila vinnarna Nydalen räknas till favoriterna, men även exempelvis Alfta-Ösa, OK Kåre och finska klubbar som Tampereen Pyrintö, Lahden, SK Pohjantäti och Kalevan Rasti.
Vi önskar alla löpare stort lycka till i helgen!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5565

Artikeln har visats 1942 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut