OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 juni (Av Stina Åberg)
SM-brons till Emil Åberg
Prispallen i H18 vid Ultralång-SM
Prispallen i H18 vid Ultralång-SM (Foto: Mats Åberg)

I helgen arrangerades SM i ultralång distans i Idre fjäll. Emil Åberg lyckades bäst av linnéarna och sprang till sig bronset i H18 Elit.
Söndagen bjöd på sol och 26 graders värme - bäddat för en jobbig tur i skogen alltså. Nio linnélöpare fanns på startlinjen. Susen Lösch tog sig in på topp 10 i D21 Elit. Banan för H21 Elit mätte över 24 kilometer och skördade många offer denna dag. Albin Bergkvist tog sig dock i mål efter en kämpainsats på över fyra timmar. I H18 Elit kom alla i kvartetten Emil Åberg, Felix Johnsson, Joel Ahlberg och Svante Nelander i mål. "Det här var det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv", sa Svante efter målgång.



Uppladdning i skuggan (Foto: Mats Åberg)




Trots masstart spreds startfältet i H18 Elit ut ganska mycket och när många gick bort sig i den beryktade "Bermudatriangeln" vid Nipfjället så kunde Emil Åberg skaffa sig en bra position. Mot slutet av banan beskriver Emil hur han märkte att de andra i klungan inte riktigt visste var de var och istället för att visa vägen så passade han på att gå bredvid dem och läsa in nästa sträcka, en strategi som kanske bidrog till att han stämplade först vid förvarningen. Till slut fick han dock se sig slagen på långspurten av två löpare. Emil hade dock inte vetat att han låg i täten utan blev glatt överraskad över sin bronsmedalj!



Emils väg genom "Bermudatriangeln" (Foto: Livelox)




Resultat och Livelox ultralång-SM



Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5706

Artikeln har visats 851 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut