OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
27 augusti (Av Erik Barr Zeilon)
Succéhelg i Timrå
SM Guld H21. Rassmus Andersson, Lucas Basset, Oskar Sjöberg
SM Guld H21. Rassmus Andersson, Lucas Basset, Oskar Sjöberg (Foto: Svensk Orientering)

Trots överhängande regn, hala berghällar och lite väl långa tider lyckades klubben göra succé i skogarna utanför Timrå där SM i medelsdistans och stafett avgjordes.
Prognoser om regn och resultat som vittnade om tuffa och svåra banor skrämde inte våra tappra junior- och seniorlöpare innan start när helgen inleddes med SM i medeldistans. I kvalet bjöds det på riktigt svåra banor i terräng långt ifrån ett platt Lunsen. Någon som dock tog chansen och visade att Lunsen minsann ger mer än tillräckliga förberedelser var Jakob Andersson som skrällde till med heatseger i H21A. Även Kristin Melby Jacobsen och Pia Young-Vik hade samma ambitioner och tog sig även vidare genom varsin heatseger. Totalt hade vi 11 Linnélöpare vidare till lördagens A-finaler.

Terrängen fortsatte leverera hala berghällar och tekniskt klurig orientering även i finalen. Johanna Ridefelt kunde klyva terrängen till ett brons i damklassen med endast 6 sekunders marginal till 4:an efter starka Tove Alexandersson och Sara Hagström. Även Pia Young-Vik tog chansen och visade sig god i svernsk terräng och bergade en bronspeng i D20 hem till Uppsala. I övrigt kunde Elsa Hedin visa framfötterna med en 6:e plats i D18 samt Felix Johnsson springa in som 15:e man i H18.

Inför stafetten som på diverse väderappar skulle kantas av skyfall var stämningen tämligen sval inför tävlingen, inte minst bland herrseniorerna. Men när startskottet väl hade gått visade Oskar Sjöberg, som haft en tung kvaldag, att guldet ändå kanske hörde hemma i på KG och vände på steken. Efter växling i tät från Både Oskar Och Rassmus Andersson på första och andra sträckan var det, den i SM-sammanhang oerfarna, Lucas Bassets tur att ta över stafettpinnen. Lucas kunde med ett stilfullt lopp föra laget till seger och därmed bryta den 5-åriga dominansen Stora Tuna haft i herrstafetten på SM.



Sekunder efter publikens jubel kunder vi ana en vilt spurtande Johanna Ridefelt som med en otroligt stark sistasträcka som från ett utgångsläge som 12:a plockat hela vägen till medaljstriden och som nu lyckades bärga bronset till OK Linné i damklassen. Första och andra sträckan sprangs av Susen Lösch och Sandra Boström.



I D20 fick vi bevittna en stafett sprungen som stafett ska springas vilket ledde till vinst för Kristin Melby Jacobsen, Elsa Hedin och Pia Young-Vik.



Förövrigt tåls det att nämna att det nästan är på dagen 10 år sedan de här killarna tog SM-guld i stafett. Några kanske känner igen dom.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5718

Artikeln har visats 1001 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut