OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
25 februari (Av Helena Grennberg)
2023, ännu ett framgångsrikt år
Måndag 26 februari håller vi årsmöte för 2023, klubbens 29:e verksamhetsår. Vi börjar med fika, därefter årsmöte enligt stadgarnas dagordning och avslutar med några utmärkelser.
Kallelse och länkar till handlingar

 

Årskrönika

Vi gick in i 2023 med glädjen efter stora tävlingsframgångar och ett succéartat O-Ringen. Vi lämnar ett 2023 som gett nya, stora framgångar för både damer och herrar i alla åldrar. Mest synligt en tredjeplats för herrarna på 10-MILA, andraplats för både damer och herrar på Venla/Jukola, guld för herrarna och brons för damerna på SM-stafetten och en avslutande vinst på 25-manna (samt bästa andra- tredje- och fjärdelag), och stora individuella framgångar internationellt.
 

Verksamhet för hela klubben!

Vi kan se tillbaka på ett fantastiskt år. Vi har lyckats med intentionerna att bygga stark klubbgemenskap och bra verksamhet där högsta elitnivå kan kombineras med både ungdomssatsningar och rik breddverksamhet.
.
Seger på 25-manna!
Vi börjar i slutet av säsongen. Äntligen, äntligen fick vi ihop alla delar och vann 25-mannastafetten! Så många gånger har klubben varit nära och glädjen över vinsten var total. Det verkade som att hela klubben hade lyckats hitta rätt formel, för inte nog med att klubben lade beslag på förstaplatsen. Dessutom kunde Linné visa upp det smått otroliga resultatet bästa andra, tredje och fjärde lag, med platserna 32, 77 och 130. 25-manna manifesterar betydelsen av att ha en klubb där alla vill och får vara med och där alla behövs.
.
Stafetter på högsta nivå för både damer och herrar
Det långsiktiga och strategiska arbetet med god helhetssyn om vad som är viktigt vid stafett har nu gett resultat på både herr- och damsidan. Detta manifesterades bland annat i säsongens inledande segrar i Stigtomtastafetten och, inte minst de dubbla andraplatserna på Venla/Jukola. Det strategiska arbetethar nu byggt upp en träningsmiljö där
det är tydligt att många vill vara med och bidra, något som ytterligare stärker miljön.
.
Landslagsuppdrag och värdsklassorientering i SVT-tablån
Vi har vant oss vid att se många av våra elitlöpare på landslagsuppdrag för sina länders landslag och 2023 var inget undantag. På damsidan skördade Pia Young Vik stora framgångar under junior-VM med två brons och ett silver.
När Jannis Bonek knep tredjeplatsen med några sekunder före Albin Ridefelt på VM:s medeldistans kunde man konstatera att klubbmästerskapen i "H21" håller en osannolikt hög nivå.
Vi fortsätter njuta av högkvalitativa SVT-sändningar från VM, EM och världscup, med kunniga kommentatorer och bisittare. Orientering har blivit en tv-sport att räkna med!
.
Orientering för hela klubben
Vi har hittat ett motto som vi vill arbeta vidare med: Hela klubben och det är glädjande att se hur väl detta tagits emot och förvaltats av alla medlemmar. Under hela året har det arrangerats träningar för alla nivåer så att alla, från de allra färskaste nybörjarna till världseliten, har fått sitt lystmäte och möjlighet att utvecklas. Det har skett tack vare idogt arbete från BSEK, USEK och ESEK och i verksamhetsberättelsen (nås från årsmöteskallelsen) hittar ni respektive arbetsområdes och sektions beskrivningar av året som gått.
.
Och så allt annat fantastiskt...
Arbetet med att bygga en mer stabil organisation för Hittaut påbörjades och gav gott resultat redan under 2023, vi fortsätter med samma upplägg under 2024. Hittaut är ekonomiskt sett klubbens viktigaste arrangemang. Var med som funktionär du också – du behövs och är välkommen!

Vårt hus
Under året har stora lägenheten (fd "vaktmästarbostaden") i klubbgården renoverats och översynen av husets skick, bland annat installationerna för värme och ventilation har fortsatt. Detta har skett med hjälp av en arbetsgrupp för renovering och där externa firmor anlitats för arbetena. Löpande tillsyn såsom gräsklippning och administration av uthyrning för fester har förtjänstfullt skötts av personer inom KGsektionen. Även för klubbgården ser styrelsen ett behov av att se över och bygga en stabil organisation.

Träningar och samvaro
Vi har aktiviteter hela året. Vinternas tisdagsbanor renoveras löpande, decenniegamla välanvända kartor byts mot fräscha utskrifter på senaste Nåstenkartan, medan ungdomar och andra som hellre stannar på Norbysidan av Hågadalen erbjudits tisdagsbanor med roliga inslag. Vi gläds fortfarande över att vi efter pandemirestriktionerna 2020 och 2021 åter får samlas för Tisdagssoppa och samvaro efter träning, dusch och bastu.
Vi har firat klubbens framgångar både vår och höst. Linnégalan med tema "vår gård" blev en succé och december inleddes med Vinterträningspremiär som nådde nya höjder i UMA:s regi. Kakbord och glögg vid öppen eld, sprintorientering och fyrverkerier i en gnistrande vinterkväll.
Detta är bara några nedslag i allt vi i klubben gjort och upplevt, själva eller tillsammans med andra.
Tack OK Linné för ett fantastiskt 2023!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5794

Artikeln har visats 274 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut