OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 mars (Av Erik Barr Zeilon)
Linnéjuniorer i Spanien
OLGY Uppsala någonstans i Spanien
OLGY Uppsala någonstans i Spanien (Foto: Erik Barr Zeilon)

Samtidigt som stora delar av klubben befann sig i ett halvgrått, halvsnöigt och tekniskt utmanande Frankrike har många av klubben yngre förmågor tagit sig turen till ett soligt Spanien. De juniorer som tillvardags håller till på orienteringsgymnasiet här i Uppsala fick istället under samma vecka njuta av snäppet behagligare väderprognoser, fin havsnära orientering och fick debutera för året med tävlingar mot Spaniens vassaste löpare. En perfekt veckas uppladdning för den stundande säsongen.
Efter att ha slitit många månader i kyla och i M-tiger-lampans sken var det dags att äntligen få sträcka ut steget med barmark under fötterna. Det var en smärre chock när den 20-gradiga värmen tog ett varmt tag om en redan när vi klev av planet. Känslan var att våren var här. Kanske inte riktigt i Uppsala. Kanske inte helt i Frankrike. Men helt klart på den spanska solkusten.

I träningsväg bjöd Spanien i allmänhet och Guardamar i synnerhet på sina bästa sidor. Att redan samma eftermiddag som vi kommit dit få dyka med huvudet först ut i sanddyneterrängen var en fröjd. Utöver sanddynor bjöd lägret på häftig sydeuropéisk sprint en kort bilfärd bort där trappor och grindar såväl som skällande hundar ingick. Något som är svårt att hitta i Uppsala kommun.

Även om många fina träningar sprangs med karta i hand direkt ut från dörren gällde det inte alla. I jakten på lite spansk bergsterräng fick vi testa vidden av våra 3 terrängfordon (minibussar) inhyrda för resan. Det gick okej när motorvägen övergick till landsväg, även under kontroll när landsvägen blev en större grusväg. Men huruvida anledningen till att hyrbilsföretaget behöll depositionen har att göra med att grusvägen övergått till en mindre och mindre stig är ännu oklart. Men vi kom upp på berget till sist. Och utsikten från bergen kommer någonstans vara värt det.

För att göra resan rättvis mot alla som fick erfara snö på sitt utlandsläger kommer här en historia för att bringa en smula tröst. Historien utspelar sig en tidig morgon i full fart mot Requena, Spaniens Borås kan man säga. På programet stor något så efterlängtat som XIII Premi d'Orientació Comunitat Valenciana (WRE), Spaniens Lännamedeln på ett ungefär. Som förväntat bra konkurrens. Dock mot alla förväntningar och till vår stora förtvivlan 4°C och tungt regn. Som svenskar på flykt söderut kom vi självklart oförberedda. Några kraftiga vindar, dyngsura kläder och frusna fingrar senare var humöret långt ifrån lika soligt som på vid solkusten. Några som dock kunde bemästra terrängen och de yttre förutsättnignarna var bland annat Sara Roos som blev 9:a och Felix Johnsson som slog till med en 7:e plats.

Efter att ha blivit rejält nerkylda var det många som beslutade att åka tillbaks mot varmare väder, men ett gäng stannade för att springa ytterligare en tävling; sprint i Requena.
Några som lyckades bra där på en klurig sprint över hala gränder var Emil Åberg med en 8:e plats, Felix Johnsson med en 12:e plats och Niklas Ochenbauer på en 15:e plats. Men även vi längtade tillbaks till värmen tillslut och åkte hem efter en bra dag.

Huruvida vi var redo att lämna värmen helt några dagar senare var svårt att säga. Men nånstans i kroppen kändes det att det var dags för säsong snart. Och föreberedelserna kändes att dom var gjorda, framförallt i benen.
Nu är vi redo för säsongsstart, även på svensk mark.

Glada spanska häslningar från

Erik Barr Zeilon (ledare), Joel Ahlberg Eriksson, Sara Roos, Ida Palm, Emil Åberg, Felix Johnsson och Niklas Ochenbauer

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5807

Artikeln har visats 333 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut