OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
10 juni 2004 (Av Rikard Kjellberg)
Pål och Billan i topp
Det var en trött sommardag som välkomnade Uppsalas orienterare till tempocupen som denna kväll höll till i Ulleråker. Mot alla odds så tog regnet slut någon timme innan tävlingstart vilket förnöjde lite under den gråadaskiga himlen. De ståtliga tallar som svajade ovanför målet fick se en spurt utan incidenter trots en stark högersväng precis innan målgång.
Tempocupens andra deltävling blev också den sista för i år. Dagens bana började med ett par kontroller ner i sluttningen mot Fyrisåns delta där den andra kontrollen kom att bli avgörande för många. Här gällde det att forcera taggbuskar för att minimera tidsförlusten.

Banan fortsatte sedan upp i Ulleråkers bebyggelse och vände runt anstalten i sydvästra hörnet av området. Här i ett klurigt gropområde gynnades man av att hålla kartan rätt i mun och stega fram. Banan avslutades sedan med färd tillbaka genom Ulleråker och ett par snabba kontroller på slutet där man hade chansen att bygga upp farten till spurten.

Annika Billstam som körde med den fina sportidentpinnen 29196 gynnades givetvis av lånet av SI-pinne men kan även tillskrivas en del av vinsten själv. Hon visade att formen håller i sig från förra helgens Elitserie och med Venlakavlen i räserterräng runt hörnet kan det vara bra att hålla uppe tempot i kroppen. Rebecka Österberg var närmast för dagen men fick se sig slagen med en mycket dryg minut.

I herrklassen tog Pål Skogtjärn en förkrossande seger och visar att han har ett annat tempo i kroppen för tillfället än någon av de andra deltagarna. Det hade varit kul att se om bröderna T hade kunnat matcha tiden men Mats var på EM-läger och Janne kände sig inte hundraprocentig i kroppen.

Avslutningsvis kan man konstatera att tempocupen är en kul liten tävling som förtjänar bättre väder än såhär.


Resultat
Sträcktider

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1046

Artikeln har visats 3997 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut