OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 september 2004 (Av Evelina Nilsson)
VM-läger

(Foto: Evelina Nilsson)

Drygt 30 ungdomar och ledare från klubben anlände i fredags kväll till OK Nordens klubbstuga, en bit utanför Sala. När vi kom fram var det mörkt och småduggade, men vi tänkte att när vi bara fick komma in i stugan så skulle allt bli bra.
Stefan (som hämtat nycklarna) försökte låsa upp, men det visade sig att vi hade fått fel nycklar. Vi fick gå och sätta oss i bilarna igen. Efter ungefär 20 minuter kom killen med nycklarna och vi fick komma in i stugan och packa upp alla våra grejer. Ledarna gjorde sedan ett riktigt gott kvällsfika. Efter att vi spelat maffian ett antal gånger (lägertradition 1) så stupade alla i säng.

Klockan 7.00 så ringde den första väckarklockan och alla var tvungna att vakna efter en natt som inte varit den bästa. Det regnade ute och alla tog på sig så mycket kläder som man hade. Vid 8.30 så åkte vi mot Tortuna där kollade vi först på tävlingen. Lina slutade 10:a. Vann gjorde Hanne Staff som tävlar för Norge.

Sedan så var det dags för publiktävlingen som vi alla sprang. Det regnade och vi hade lera upp till knäna. Men när man väl är ute så spelar det egentligen ingen roll. De flesta verkade nöjda efter tävlingen och det hade slutat regna. Vi gick till duscharna som var jättevarma och bra – det tyckte vi i alla fall tills vattnet tog slut. De flesta hade då hunnit duscha men Klara hade schampo i hela håret. Duschkön snirklade sig runt i hela duschrummet och Klara stod och hackade tänder i duschen men ingen tankbil kom med mera vatten. Vi fick ta våra vattenflaskor och försöka skölja ut så mycket schampo som de gick.

När vi väl var hemma så hade ledarna fixat tacos och nachos som smakade mycket gott efter en lång och blöt dag. Efter maten så hade vi musiktävling (lägertradition 2) och så åt vi äppelpaj och godis till efterrätt. Alla var nog rätt så matta efter en dag som denna och med ett par timmar minus i sömn. Så när alla borstat tänderna och går på toaletten så blev det knäpptyst, utom några få snarkningar.

Vi vaknade (inte direkt) utvilade men vi ville ju inte missa stafetten som skulle vara idag. Regn idag igen så alla fick dra på sig ett lerigt regnställ och stövlar. Damernas stafett var riktigt spännande och den som sprang sista sträckan var Karolina A Höjsgaard, som gick ut i underläge, 54 sekunder efter Finland. Men ännu så var inget avgjort. Heli Jukkola hade missat inne i skogen och vis nästa tv kontroll så hade Karolina kommit ifatt. Publiken jublade inne på stadion och det blev riktigt spännande, vid varvningskontrollen så ledde Sverige med 40 sek över Finland. Hela stadion jublade igen och det såg ut att gå bra för Sverige. Vid den tredje sista kontrollen så satt en kille och berättade hur det låg till ”Jaa nu ser jag någon som kommer… Det är en blå… och vit.” Ett suckande hörs över stadion, men så hör man honom igen : ”Men Sverige kommer också, hon är bara några sekunder efter. Vid sista kontrollen så stämplar Heli en sekund innan och det blir en målspurt som Sverige vinner. Guld till Sveriges damer och brons till Sveriges herrar, även där en riktig rysare till målspurt.

Efter det så åkte alla hem efter en härlig men blöt, geggig men superspännande VM-helg!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1108

Artikeln har visats 4216 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut