OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 september 2005 (Av Martin Fredholm)
Lars bäst på natten i Pre-O RM
Lars Andersson tog en övertygande och välförtjänt seger i det inofficiella RM i Pre-O som avgjordes på fredagskvällen i Säter.
I samband med SM veckan i Dalarna avgörs även SM i Pre-O. Natt Pre-O har tyvärr inte fått SM status ännu. Därför avverkas sedan några år i samband med SM ett inofficiellt RM i Natt Pre-O. Hela svenska Pre-O eliten deltar så det har samma tävlingstyngd som ett SM, men inte formellt.

På fredagskvällen avgjordes därför årets RM i Säter på gamla sjukhusområdet. Banan gick dels i ren skogsterräng dels i ett parkområde. Totalt innehöll banan 16 kontroller plus två tidkontroller. När sammanräkningen var klar stod Lars Anderson OK Linné som klar segrare på 17 poäng, dvs bara en missad kontroll. Lasse som tyvärr inte deltar så mycket i Pre-O, men ändå visat stor skicklighet då han deltar, tog därmed sin främsta seger någonsin. Han hade bara en missad kontroll och det var den första kontrollen som också visade sig vara den klart svåraste. Endast fyra av de 25 tävlande klarade den kontrollen. Men sedan gick det som på räls för Lars och övriga kontroller prickades in med stor skicklighet. Segermarginalen blev 1 poäng, vilket inte låter så mycket men som i verkligheten är en klar seger, till ett koppel på 5 tävlande på 16 poäng där Ola Jansson Björklinge SOK blev två på 22 sekunder. Ola var endast 2 sekunder snabbare på de båda tidkontrollerna före trean Bernt Gustafsson OK Flundrehof och ytterligare bara en sekund före fyran Inga Gunnarsson OK Pan.

Övriga placeringar för Linné blev, Martin 10:a, Lennart 12:a, Owe 13:e och Eva 25:a. I A-klassen kom Tage på en mycket bra tredje plats.

På söndag, 18/9, avgörs Dag SM i Pre-O men då är tyvärr inte Lasse kvalificerad.

Resultat, Elitklassen
1. Lars Andersson, OK Linné 17p/42sek
2. Ola Jansson, SOK Björklinge 16/22
3. Bernt Gustafsson, OK Flundrehof 16/24
10. Martin Fredholm, OK Linné 14/9
12. Lennart Wahlgren, OK Linné 14/24
13. Owe Fredholm, OK Linné 14/31
25. Eva Fredholm, OK Linné 10/42

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1394

Artikeln har visats 4273 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut