OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
20 november 2005 (Av Erik Melin)
Läger i vintervackra Kilsbergen
Årets höstläger gick av stapeln i Kilsbergen, knappt två mil från Örebro. Deltagarna avverkade två ljuvliga orienteringspass, en reflextipspromenad signerad Göte, sedvanlig säsongsplanering, samt ett antal mål mat. Natten till söndagen föll lite snö som förskönade landskapet.
Vi anlände till friluftsanläggningen i Kilsbergen på lördagsförmiddagen. Efter ett snabbt ombyte var det dags för det första träningspasset. Det bestod av gafflad slingorientering med ganska gemensam start. Slingorna gick runt Ånnabodasjön, gafflingen var av det mer intrikata slaget och terrängen var rejäl och av vildmarkstyp. Inledningen var lyckad.

Efter inkvartering och lunch i stugorna samlades alla i den största stugan för säsongsplanering. Slutsatserna av denna kommer säkert att presenteras på ett mer systematiskt sätt så småningom. Men några av huvudpunkterna är att vi ska genomföra ett sedvanligt utlandsläger vecka åtta och ett tiomilaläger vid lämplig tidpunkt. På söndagarna ska vi – då det är lämpligt med hänseende till övriga programmet – springa långpass på kartor där vi inte tränar till vardags.

Mats Linde skulle enligt planerna ha presenterat den nya Junior- och Seniorkommittén. Men en förkylning gjorde att Eva Göhl och Lars Magnusson fick hålla denna presentation i stället. Lindes ande var dock närvarande, i detta fall konkretiserad av en kaka, ja nästan en tårta, bakad av Anna Linde. Bättre sätt att avsluta ett möte finns knappast. Stort tack! Därefter var det dags att gå till stugorna och smälta maten för att orka laga middag.

På kvällen bjöd Göte upp till tipspromenad i yrande snö med reflexer och marschaller. Frågorna var omväxlande kluriga logiska problem och ett-kryss-två-frågor om orienteringshistoria, särskilt rörande det sena 1940-talets DM-tävlingar i Norrland. De som hittade runt reflexbanan, alltså alla, bjöds på grillad korv vid banans ände. Slutligten var det – allt enligt programmet – god natt.

Söndagen bjöd på långdistansorientering i strålande sol och ett gnistrande vitpudrat landskap. Kan det bli bättre?

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1456

Artikeln har visats 5011 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut