OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 juli 2006 (Av Martin Fredholm)
Lennart tog brons på VM i Pre-O
Sverige tog två pallplatser på Trail-O VM:s första dag i Joensuu - Silver till Nils-Olov Andersson OK Rodhen och brons till Lennart Wahlberg OK Linné.
Silver, Nils-Olov Andersson; Guld, Dave Gittus GBR; Brons, Lennart Wahlgren
Silver, Nils-Olov Andersson; Guld, Dave Gittus GBR; Brons, Lennart Wahlgren (Foto: Martin Fredholm)
Tävlingarna avgjordes direkt väster om Joensuu i ett relativt flackt tallskogsområde tillsammans med FIN5-tävlingarna. Vädret var perfekt för Pre-O. Efter några dagar av intensiv värme var det behagligt svalt några och tjugo grader samt en lagom vind.

På en svår och utslagsgivande banan hade Nils-Olov samma poäng, 13 poäng, som segraren Dave Gittus England och endast 2,5 sekunder sämre tid 89,0 mot segrarens 86,5 sekunder. Sverige tog också fjärdeplatsen genom Inga Gunnarsson OK Pan som endast var en sekund efter trean Lennart, båda på 12 poäng. Strålande insats av det svenska paralympics-laget. I morgondagens lagtävling har därför det svenska laget stora möjligheter att blanda sig i den absoluta toppstriden.

I den öppna klassen som avgörs under två dagar ligger efter första etappen Stig Gerdtman, Vingåkers OK, på delad första plats med en Japan. Martin Fredholm, OK Linné, ligger på femte plats en poäng efter täten men med bättre tid än de fyra före honom. Mellan honom och de på ledande plats ligger en Japan och en norrman. Tredje svensk, Erik Lundkvist HJS Vansbro OK, ligger på fjortonde plats 3 poäng efter ledarkvartetten. Vi ser fram mot en spännande avslutningsdag.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1688

Artikeln har visats 4188 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut