OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 juli 2006 (Av Owe Fredholm)
Martin Världsmästare i Pre-O
Martin Fredholm tog guldmedaljen i öppna klassen före Stig Gerdtman på andra plats och med Per Midthaugen, Norge på tredje plats. Sverige segrade också i paralympics-klassens lagtävling före Norge och med Finland på tredje plats. I det svenska laget ingick Nils-Olov Andersson, Lennart Wahlgren och Inga Gunnarsson.
Silver, Stig Gerdtman; Guld, Martin Fredholm; Brons, Per Midthaugen NOR
Silver, Stig Gerdtman; Guld, Martin Fredholm; Brons, Per Midthaugen NOR (Foto: Owe Fredholm)
Den andra dagen av Trail-O VM blev så spännande som den skall vara. Dagens startordning var den omvända mot första dagens vilket gjorde att Martin startade som tvåa och kom därmed först i mål. Det visade sig då att han hade alla rätt och en sammanlagd tid efter två dagar som var kortare än vad de som låg före och efter honom hade efter första dagen. Det betydde att han bara kunde avancera i prislistan. Strax efter kom Kjetil Waahler Norge i mål. Han låg en poäng före Martin efter första dagen men hade missat tre kontroller. Martin trodde dock trots detta att någon av de tre övriga som låg före honom skulle gå fullt och därmed knipa guldmedaljen. Efter nästan två timmars väntan visade det sig emellertid att det endast var Stig Gerdman som kunde hota Martin men han hade missat den näst sista kontrollen, en falsk kontroll, och därmed hamnade Stig på samma poäng som Martin, 29 av totalt 31 möjliga, men med 46 sekunder på tidkontrollerna mot Martins 25. På tredje plats smög fjolårets världsmästare Per Midthaugen från Norge upp. Han hade full pott och avancerade därmed från en 11:te plats första dagen till en slutgiltig tredje. En lika strong insats gjorde den tredje svensken, Erik Lundkvist, som med full pott avancerade upp från en fjortonde till en slutgiltig 7:de plats.

I paralympics-klassens lagtävling segrade Nils-Olov Andersson, med endast en missad kontroll, med Arne Ask Norge på 2:a plats, Lennart Wahlgren på tredje och Inga Gunnarsson på 5:te plats. Därmed tog Sverige hem lagsegern före Norge med Finland på tredje plats.

Slutsumeringen kan bara bli en: Storstilad insats av hela svenska laget den andra dagen.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1689

Artikeln har visats 4620 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut