OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
24 mars 2002 (Av Rikard Kjellberg)
Spring Cup – nu är det vår!
En liten skara premiärsugna Linnéare var i helgen i vårt dejlige grannland i sydväst. Centralort för Spring Cup är Hilleröd som ligger mysigt inklämd mellan småbyar och bokskogar på norra Själland.
På fredagskvällen inleddes tävlingarna med en nattsprint en mil öster om Hilleröd vid byn Fredensborg. I en rätt så öppen terräng bestående av bok och granskog var det många som sprang snabbt. Ett par små grönområden klurade till det lite på slutet innan man slutligen nådde den stora hall som TC var beläget i. Framför resultattavlan kunde man konstatera att flera av de få Linnéarna klarat utmaningen bra. Vårt engelska hopp Jenny Whitehead tog hem damernas elitklass och Erik Jonsson var bäste svensk med en 4:e plats i H21E. När nattävlingen var avgjord begav man sig till sin sovplats. Ett par Linnéare fuskade till sig stugplatser hos konkurrerande klubbar :) medan några andra slog sig ner på mjuka skolgolv. En sömnlös natt på liggunderlag kan formtoppa även den segaste orienteraren.

Sen var det då dags för lite längre distanser med högtempoorientering i härligt stora bokskogar. Gribskov, som ligger norr om Hilleröd, är ett stort skogsområde som ofta besöks av Spring Cup-resenärer och så även i lördags. Alla Linnéare gjorde stabila lopp men med gårdagssegraren som speaker så blev det tyvärr ingen ny gloria.

Efter att toppat formen ytterligare på Åleholmskolans dammiga golv så var det pigga orienterare som vaknade upp till en dag med budkavle. Ett motionslag och ett herrlag skulle ta sig an de strandnära skogarna på nordvästra Själland. Även denna dag var terrängen flack fast med mera barrskog än tidigare. Flera grönområden gjorde orienteringen bitvis riktigt lurig och många var vi som krypandes och klättrandes fick ta oss igenom enbusksmurarna. Tävlingcentrum var nu beläget på ett stort skjutfält som alla banor passerade förbi innan man gav sig in på en liten sista slinga. I herrstafetten gjorde alla i laget bra lopp och belönades med en 34:e plats som var helt klart godkänt. Även damerna i motionslaget sprang bra med en inhyrd Helsingborgare på ankarsträckan.

Spring Cup resultat

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=175

Artikeln har visats 4418 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut