OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
5 juli 2002 (Av Owe Fredholm)
Rapport från Hanöbuktens tredagars
Vi var fyra Linnéare som deltog i Hanöbuktens tredagars. Vårt deltagande var inte utan viss framgång.
Hanöbuktens tredagars är inte enbart en Pre-O tävling utan även en tredagarstävling för "fotorienterrare". Tävlingen kan varmt rekommenderas för alla, en trevlig tävling med ca 400 deltagare som går nära havet och med tävlingsstart kl 18 varje kväll så man har hela dagen på sig att turista, bada eller göra något annat semesterskoj.

Här några axplock:
Den första etappen gick i Bäckaskogs slottspark som en parkorientering med en mycket detaljrik karta. Banan var relativt lätt och det var i stort sett bara en kontroll som vållade större problem för de flesta orienterarna. Segrade gjorde fjolårtes 5-dagarsvinnare Stig Gerdtman Vingåkers OK med Martin som bästa Linnéare på 4:de plats och Lennart Wahlgren sjua.

Andra dagens tävlingar gick nära Sölvesborg med målet vackert beläget nere vid en havsvik. Denna etapp var mycket svår med ett flertal kontroller som skapade problem för de flesta tävlande. Stig Gerdtman åter igen som segrare med Lennart som två, Eva fyra och Martin femma.

Den tredje etappen gick i Åhus i en strandskog med småkuperad och öppen terräng. Etappen var medelsvår och endast ett par kontroller vållade spridning i resultatlistan. Upplandsseger genom Roland Blomkvist Häverödal med Lennart åter igen som tvåa, jag fyra och Eva femma.

Med sommarhälsningar från ett soligt Österlen

Owe F

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=308

Artikeln har visats 4118 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut