OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 juni 2013 (Av Peter Ridefelt)
Nästan 800 löpare i Ekebyloppet
Sandra Boström på väg mot segerns i damer 5 km
Sandra Boström på väg mot segerns i damer 5 km (Foto: Fredrik Sundin)

OK Linné ordnade löparfest på Nationaldagen i Ekeby.
Nästan 800 löpatre var med då Linné provade en ny satsning med att arrangera ett löplopp.

Huvudsamarbetspartners var Friskis&Svettis, Ekeby hälsocenter och COOP. Att arrangera löplopp innebär många nya utmaningar, och projektledare Albin Ridefelt har fått uppfinna många hjul under våren - som förhoppningsvis kan återanvändas till nästa års lopp.

Facit blev en mycket lyckad dag. Det var full folkfest i Ekby. Vädret bidrog till feststämningen. Men om värmen gladde arrangörerna, så framgick det klart av speakern Jan Troengs segerintervjuer att flera av de bästa löparna fick möta lite större utmaningar än förväntat.

Hur gick det i tävlingarna?
Linné-orienterare vann båda damklasserna. Snabbaste dam på 5 km blev Sandra Boström. Sandra har fina meriter från terränglopp under våren, men idag fick blott 14-åriga Sandra utmana och besegra damseniorer.

Inga Kazlauskaite var snabbast bland damerna på 10 km-banan. Två etablerade löpare tog hem herrklasserna; Rånäs 4H:s båda löpare Anders Herrman på 5 km, och Jan Holmén på 10 km.

Den välsorterade markan under ledning av Sara Lundsten och Amanda Thellsén sålde bra. Mats Troeng såg till att sekretariatet fick ordning på startlistor och nummerlappar. Trollkarlen Johan Ståhl fick stor publik när han bjöd på underhållning i samband med löpningens prisutdelning. Till feststämningen bidrog också utställarna på marknaden, bl a Gå- och löpkliniken, 2snickare, Coop, Blodcentralen, Atelje 54, Kronans Droghandel, Upsala IF Friidrott och Linnéas Simskola.

Lotta Molander, Gå- och löpkliniken:
-Vi är supernöjda med dagen. Vi har sålt massor, och det är ett bra sätt att visa upp oss för nya människor. Vi kommer gärna tillbaka nästa år!

COOP sponsrade med 4 st spurtpris – den löpare som var snabbast på 5 resp. 10 km bland herrar och damer fick ta med sig en kundvagn med överraskningar ett par km före mål – förutsatt att man körde den hela vägen. Per Jemth, Rånäs 4H i H10 km visste att han inte skulle kunna komma allra högst upp för dagen, och valde kundvagnen, och var trots detta sexa i mål – imponerande med tanke två km kundvagnskörning på slutet.

Nästan 800 löpare deltog, 580 i vuxenklasserna och nästan 200 i barnloppet. Barnloppet va 1 km löpning med fri starttid för alla barn, för att göra det möjligt att vara med barnen runt banan både före och efter huvudtävlingen.




Ekebyloppets barnlopp, Agnes Boström (Foto: Fredrik Sundin)




Ekebyloppets hemsida med resultat

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3597

Artikeln har visats 3949 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut