OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 augusti 2016 (Av Ane Timenes Laugen)
Old-fashioned Pokémon Go – eller WMOC 2016
Annika & Ane före WMOC-sprintens medaljceremoni
Annika & Ane före WMOC-sprintens medaljceremoni (Foto: Leif Sandgren)

Linné-veteraner deltog på World Masters (veteran-VM) i Estland. Annika Björk sprang hem guld på sprinten och silver på långdistansen.
Eftersom det i dag är vilodag i Bohuslän passar det bra att berätta om att 3500 orienteringsveteraner (35+) från hela världen samlades i Estland 5-14 augusti för att tävla i sprint och långdistans.

Sprinten gick i två olika delar av Tallinn; kvalificeringen gick i parken Kadriorg och finalen i gamla staden. I tillägg till Annikas guld blev det flera fina resultat. Christina Hjärtson blev 6 i W60 och Andreas Hjärtson blev 7 i M60. Mats Törngren (M70) kvalificerade sig också till A-final i M70.



Veteran i Gamla Tallinn. Någon turist förklarade till sina barn spektaklet under model event som \"Old-fashioned Pokémon\". (Foto: Ane Timenes Laugen)






Model event karta Gamla Tallinn (Foto: Ane Timenes Laugen)




Långdistansen bestod av två kvalificeringstävlingar och en final. I tillägg till Annikas silver sprang Christina Hjärtson sig in till en ny god placering i W60 (12). Anders Hjärtson och Stig Andersson blev 29 respektive 32 i A-finalen i M60.

Andra Linnédeltagare var Stig Roos (M80), Henrik Bergman (M70), Per-Erik Wåhlberg (M65), och Ane Timenes Laugen (W40). Resultat och bilder från alla dagar kan ni hitta här.

Nästa år arrangeras World Masters i New Zealand och i 2018 i Danmark

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4426

Artikeln har visats 3224 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut