OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 maj 2017 (Av Tuve Möller)
Linnélöpare favoriter i världscupen
Vincent Coupat, Lucas Basset, Oskar Sjöberg och Albin Ridefelt
Vincent Coupat, Lucas Basset, Oskar Sjöberg och Albin Ridefelt (Foto: Jan Troeng och Tuve Möller)

Uppdaterad. De första världscupsdeltävlingarna äger rum under Kristi Himmelfärdshelgen i finska Åbo och Lohja. Tävlingarna startar redan på World Orienteering Day, onsdag 24 maj, med sprintstafett i Åbo. Därefter följer en minitour med sprint på torsdagen, medeldistans på lördag och en avslutande jaktstart baserad på de två första tävlingarna på söndagen. Här hittar du alla TV-tider, hur du följer tävlingarna LIVE och vilka Linnélöpare som springer.
Samtliga tävlingar sänds på YLE arena, kommenteras på svenska men går INTE att se i Sverige (ändrat), till YLE Arena. Observera att Finland ligger en timme före Sverige, sändningen startar alltså 14.40 svensk tid.

Tävlingar sänds även via IOFs (International Orienteering Federation) livesida liveorienteering.com. Det kostar 4€ per sändning att kolla live. Sändningarna släpps fria klockan 21.00 samma kväll.


I Finland sänds samtliga tävlingar live i YLE 2 och YLE arena (finska SVT)

Onsdag: Sprintstafett TV-sändning 14:50-16.00 svensk tid.

Torsdag: sprint kval och final. TV-sändning 17:00-19:00

Lördag: medeldistans TV-sändning damer 11:15-12:45, herrar 14:15-15:45 OBS! Ändrad!

Söndag: långdistans jaktstart TV-sändning 9:00-11:25

De individuella tävlingarna är en minitour där sprinten och medeldistansen avgörs individuellt och långdistansen är en jaktstart som baseras på sprinten och medeldistansen. Sprintstafettlagen består av två damer och två herrar och de fyra sträckorna löps i ordningen dam, herr, herr, dam. Varje sträcka är cirka 12 minuter och varje löpare springer var sin sträcka.

Linné har flera deltagare. I det svenska laget springer Albin Ridefelt och Oskar Sjöberg den individuella touren och Oskar Sjöberg springer även sträcka tre i det svenska andralaget på sprintstafetten (Sverige lag två har startnummer 21). Sverige har även i övrigt ett mycket starkt lag på såväl herrsidan som damsidan med till exempel favoriterna Jonas Leandersson och Tove Alexandersson. För de svenska löparna är världscupen en av de sista chanserna att visa framfötterna inför sommarens VM i Estland som många löpare aspirerar om platserna på, däribland Oskar Sjöberg och Albin Ridefelt.

För det franska laget springer Linnélöparna Lucas Basset och Vincent Coupat. I sprintstafetten springer Basset sträcka två i Frankrike lag ett (startnummer 9) och Coupat springer sträcka två i lag två (startnummer 27).


Kate Morrison (Foto: Jan Troeng)

För det nya zeeländska laget springer Linnélöparen Kate Morrisson. På sprintstafetten springer hon sträcka fyra i laget med startnummer 35, ett lag som består av tre nya zeeländska löpare och en australiensisk.


Miloš Nykodým (Foto: Jan Troeng)

I det tjeckiska laget springer Miloš Nykodým. Han springer alla distanser utom sprintstafetten.

Eventor med information om tävlingarna, startlistor, resultat, Bulletin mm. (tryck på varje infosymbolen nere i mitten för info om respektive distans)

Svensk orientering rapporterar om svenska landslaget

Arrangörens hemsida

World of O - ALL YOU NEED TO KNOW

Är det någon mer som ska springa, något annat som saknas eller är fel, skicka gärna ett mail till tuve@moller1.se

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4676

Artikeln har visats 2413 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut