Albin artonde i WC-sprint
Albin Ridefelt, sprint., Finland
Albin Ridefelt, sprint., Finland (Foto: Peter Ridefelt)

Albin Ridefelt artonde och Oskar Sjöberg 27:a blev facit då årets världscup startade med sprint i Lohja, Finland.
Konkurrensen var hård då årets de individuella loppen i årets världscup startade med en sprint i finska Lohja. Alla världslöpare är på plats då helgens tävlingar är det enda riktiga testet innan VM i Estland första veckan i juli.

Med dryga hundra löpare i kvalheaten var det således inte helt lätt att ta sig in i finalfältet på 40 löpare, vilket bl a drabbade Linnés franska löpare Lucas Bassett och Vincent Coupat.

Albin och Oskar visade dock fin form med säkra lopp i kvalet. Finalen gav en artonde plats för Albin, och plats 27 för Oskar. Albin hade lite problem med vägval i första delen, men avslutade starkt. Oskar tappade främst på ett sämre vägval på bannas långsträcka. Dock lovar insatserna gott inför lördagens medeldistans, samt söndagens jaktstart i denna minitour i södra Finland.

Oskar Sjöberg, sprint, Finland (Foto: Peter Ridefelt)

Herrsegrare blev belgiske Yannick Michiels. Äntligen kan man säga om denne mycket löpstarke sprintspecialist som varit nära flera gånger, men endast en gång fått en plats på podiet i världscupen. Men 7.59 på 3000 m och 13.47 på 5000 m banlöpning visar att den är en löpare med hög kapacitet.
Bäste svensk i herrtävlingen blev Emil Svensk som trea. Bland damerna kom Tove Alexandersson tvåa och Lina Strand trea.

Michiels, Belgien, vann världscupen i sprint i Finland (Foto: Peter Ridefelt)