OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 april 2018 (Av Peter Ridefelt)
Albin uttagen till EM
Albin Ridefelt springer medel, lång och stafett i EM i Schweiz i början på maj.
Albin Ridefelt, Swedish League/EM-test Skåne
Albin Ridefelt, Swedish League/EM-test Skåne (Foto: Peter Ridefelt)
Efter den gångna helgens värdetävlingar med Swedish League och EM-tester i Skåne har landslagsledningen tagit ut truppen till EM i Lugano, Ticino i Schweiz 5-13 maj.

Albin Ridefelt får springa medel, lång och stafett. För Albins del blir det debut på långdistans i de internationella mästerskapen. Tidigare har Albin fyra starter på medeldistans i EM/VM.

EM-truppen

För Linnés två andra herrar i svenska A-landslaget har det inte gått lika bra. Rassmus Andersson var visserligen sexa av svenskarna i EM-testets långdistans, men det räckte inte för att få en av de sex svenska platserna på långdistansen i EM.

Oskar Sjöberg skadade en fot på landslagslägret i Spanien nyligen, och vristskadan visade sig kräva en operation som genomfördes under förra veckan. Så för Oskar dröjer det innan det är dags att ge sig ut på tävling i skogen igen, och för Linné försvinner då en av de viktigaste kuggarna i stundande 10Mila-lag.

Oskars skada i UNT
Oskars skada på SOFT:s hemsida

Utöver Albin kommer även ett antal av Linnés utländska löpare att synas i EM-skogarna. Trupperna är på gång att tas ut, men namn som Lucas Basset, Vincent Coupat, Milos Nykodym med flera kommer säkert att dyka upp i Schweiz.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4915

Artikeln har visats 1872 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut