OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
31 oktober 2021 (Av Tuve Möller)
Stora stafetterna tillbaka, 5e plats på Smålands
Herrstarten på Smålandskaveln
Herrstarten på Smålandskaveln (Foto: Tuve Möller)

I klassisk bonnaskog med mossbeklädda mörkgröna granskogar blandat med gul-bruna ekar gjorde smålandskavlen äntligen comeback. I de kuperade skogarna utanför Gränna sprang Linnékillarna till sig en 5e plats!
Stafetten inleddes med 2 nattsträckor som genomfördes stabilt av såväl första lagets Jakob Andersson och Albin Ridefelt som andralagets David Lingfors och Sixten Hillerlag.
Efter en natts sömn i Jönköping och stadig hotellfrukost fortsatte Reto Egger och Johannes Ridefelt med fina insatser på tredje sträckan innan Rasmus Möller Jess i lag ett och Vojtech Kettner i lag 2 förde vidare stafettpinnen innan de skickade ut Lukas Liland och Tuve Möller i sina respektive lag på slutsträckan.






I slutändan sprang första laget in som femma och andralaget som 22, slagna endast av segrande Stora Tuna OK, OK Kåre, IFK Göteborg och Södertälje-Nykvarn.
I damklassen var det flera stora svängningar och rafflande omkastningar. Med i toppen från start var hemmaklubben IKHP från Huskvarna, före Eksjö SOK, Södertälje-Nykvarn, Göteborg-Majorna och OK Ravinen. Med i tätstriden fanns även senaste upplagans segrare IFK Göteborg som trots en tung start på den inledande nattsträckan lyckats klättra upp och nosade på pallplatserna, men fick se sig diskade efter en tappad sportident.
OK Linné hade tyvärr inget damlag i år.

Efter en dalande trend vad gäller deltagarantal på Smålandskaveln kunde en 40%-ökning noteras från senaste upplagan, 2019. Med andra ord kom nästan 200 lag kom till start i de olika klasserna, förutom herr och dam-klass även H16, D16, veteranklass och en öppen stafett. Ett tecken på att intresset för stafettorientering fortsatt är starkt och ett bra avstamp inför 2022 års stafett-säsong med 10-mila, Jukola och 25-manna som tre av de största höjdpunkterna!
Resultat och Livelox

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5480

Artikeln har visats 1588 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut