OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
20 juni 2022 (Av Tuve Möller)
Fjärdeplats på Jukola!
Från vänster: Albin Ridefelt, Oskar Sjöberg, Rasmus Möller Jess, Jakob Andersson, Rassmus Andersson, Milos Nykodym och Vincent Coupat.
Från vänster: Albin Ridefelt, Oskar Sjöberg, Rasmus Möller Jess, Jakob Andersson, Rassmus Andersson, Milos Nykodym och Vincent Coupat. (Foto: Tuve Möller)

Det bjöds på fin berghällsterräng när Jukola avgjordes nor om Åbo i sydvästra Finland. 16 000 orienterare fyllde skogen och gjorde tävlingen till en sedvanlig folkfest. Linnégänget visade än en gång att vi kan springa stafett, fyra godkända damlag på Venlakaveln, och fyra godkända lag i Jukolakaveln!
Helgen inleddes med förläger från onsdagen för halva truppen, där den tekniska formen finslipades och stafett-stämningen sattes. Terrängen var riktigt fin, med stora berghälsparti, blandat med öppen tallskog, mossat och luriga småhöjder.
På lördagseftermiddagen var avgjordes damernas Venla-kavel, som i år nästan 1300 lag. Det lag som var längst efter täten var drygt 9 timmar långsammare än täten, som sprang hela stafetten på drygt 3, en prestation i sig att orka hålla på så länge! I Linnés fyra lag inledde Vilma Blennow, Leonore Vinkler, Sandra Näslund, och Klara Möller. Snabbast av dem sprang Vilma Blennow som växlade som 4. Därefter tog i förstalaget Ida Öbro över stafettpinnen och därefter Elsa Hedin före Johanna Öberg avslutade. Placeringarna för de respektive Linnélagen blev 22 för lag 1, 51 för lag 2, 229 för lag 3 och 381 för lag 4. Vann gjorde IFK Göteborg före IFK Lidingö och OK Kåre.

För herrarna var det natt som gällde. Linnés förstalag var med bra i hela stafetten och när Jakob Andersson växlade ut från fjärdesträckan gjorde han det med en ledning på 10 sekunder ner till Stora Tunas Anton Sjökvist. Men efter en riktig kanonsträcka av Henrik Johannesson i Stora Tuna på femtesträckan drog dalalaget ifrån och de löpte solo resten av stafetten och tog hem segern. För Linné blev det en kamp med en rad lag och när Albin Ridefelt tog i mål laget på den sjunde och sista sträckan vid 7-tiden på morgonen var de även slagna av OK Ravinen och Norges Tekniska Universitets Idrottsklubb NTNUI. Åter en mycket fin stafettinsatts av Linnés förstalag, där Vincent Coupat, Milos Nykodym, Rassmus Andersson, Jakob Andersson, Rasmus Möller Jess, Oskar Sjöberg och Albin Ridefelt sprang. Andralaget sprang stabilt och kom in på en fin 48 plats och det unga tredjelaget sprang in på en kanonfin 97 plats, av 1270 lag. Det fjärde laget utgjordes av Romain Figuiére och sex tjejer som dessutom sprungit Venela-kaveln tidigare på dagen. Dessa, som inte nöjde sig med en sträcka under helgen, var Johanna Öberg, Leonore Winkler, Angelica Rask, Helene Nilsson, Kate Morrison och Annika Björk.

Samtliga resultat hittas via jukola.com

Övriga Linnélag:
Damer lag 2: Leonore Winkler, Sandra Boström, Kate Morrison och Kristin Olovsson

Damer lag 3: Sandra Näslund, Moa Lundin, Karna Thorsson och Julia Ohlsson

Damer lag 4: Klara Möller, Emma Isacsson, Johanna Ragvald och Annika Björk

Herrar lag 2: Oskar Spets Storhov, Sixten Hillerhag, Csaba Gösswein, Olle Grywenz, Niklas Aldén, Tuve Möller och Ken Peeters
Herrar lag 3: Johannes Ridefelt, Albin Bergqvist, Olof Eriksson, Jan Leisinger, Pelle Nilsson, David Baumberger och Goran Polojaz.





Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5567

Artikeln har visats 1828 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut