OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 april 2023 (Av Jan Troeng)
Deltagarsuccé på Uppsala möte



Deltagarsuccé! Över 1300 orienterare deltog när OK Linné arrangerade Uppsala mötes medeldistans vid Skogsängen i västra Nåsten.
Inte vid något tillfälle de senaste 15 åren har så många deltagit på OK Linnés Uppsala möte-tävling. Hela 1308 deltagare räknades in, varav ungefär 70 MTB-O-cyklister.

Vädret gjorde säkert sitt till, klarblå himmel och en temperatur som smög upp mot 20-gradersstrecket. Inte illa för Uppsala möte där det varit betydligt bistrare väder ganska många gånger.

Det var verklig stjärnglans i elitklasserna. Svenska supertalangen Hanna Lundberg, OK Renen vann överlägset i damklassen och norske världsmästaren Eskil Kinneberg från OK Kåre tog hem herrklassen med klar marginal.






Inledningen på D21E-banan.

-Vi tycker att allt har flutit på bra, i alla fall så här långt, summerade tävlingsledaren Helene Nilsson när nästan alla löpare gått i mål. Kul också att kunna använda en arena vi inte använt förut.





Biträdande tävlingsledare och tävlingsledare: Maria Hart och Helene Nilsson.

-Man är alltid lite nervös över att de öppna banorna inte ska räcka till, inte minst när vädret blir så här himla bra. Men vi hade säkrat upp med lite extra, och det har räckt fint.

Banorna fick beröm från många deltagare, även om de var krävande med bitvis stenigt underlag och olika typer av vegetation. På O-Ringen var det bara några av de allra längsta banorna som nådde till dagens tävlingsområde, så det var nya tävlingsmarker för de allra flesta.

-Det har blivit rätt många träningsturer hit till västra delen av Nåsten för att rekognosera, sa banläggaren Rasmus Möller Jess som lagt banorna tillsammans med elitkollegan Oskar Spets.

Imorgon rundas Uppsala möte av med IF Thors långdistans från samma arena.






RESULTAT.
STRÄCKTIDER.
LIVELOX.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5684

Artikeln har visats 1333 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut