OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
16 juni (Av Johannes Ridefelt)
Dags för Jukola och Venla
Stafetträning på gång.
Stafetträning på gång. (Foto: Johannes Ridefelt)

Förtrupperna har anlänt till Finland och vi blickar fram emot stekhet helg i skogarna utanför Borgå.
Med temperaturer upp mot 30-strecket laddar Linnés elitlöpare sedan torsdagen upp inför den årliga folkfesten Jukola Viesti. Linné ställer i år upp med fem lag i både Venla och Jukola.

Dagarna inför består av en träningar på kartorna i närheten av tävlingen, studerande av de gamla kartorna över tävlingsområdet och förberedelser som att resande av tälten på arenan.



Tälten på arenan. (Foto: Johannes Ridefelt)



Få har nog missat att nivån på Linnés förstalag just nu är mycket hög och klubben kommer till start med riktigt starka lag på både herr- och damsidan. Chanserna kommer vara goda både för de som följer tävlingen på plats och från soffan därhemma att se många rödblåtröjor i bild på TV, och målen från förstalagen är höga:
- Vi har mer inne, vi ska ta det ett steg vidare, säger Pia Young Vik som förvaltar andra sträckan i Linnés förstalag i Venla och tänker tillbaka på 10mila som slutade i en fin 10:e plats.
- Vi ska försöka sätta nytt klubbrekord, säger Oskar Sjöberg och skrattar lite. Herrarnas förstalag startar med en 4a på bröstet men är en av de främsta favoriterna för året och kanske, om allt går rätt kan de slå till med ett nytt rekord. (Linné slutade 2008 på en 2a plats).



Oskar och Rassmus. (Foto: Johannes Ridefelt)




Med självförtroende på topp är det snart dags för de 55 Linnéarna att springa kors och tvärs mellan stenar, stockar och finnar i stövlar. Den största risken i helgen är nog att någon av de glödheta Linnéarna kommer starta en skogsbrand när de flyger fram genom Porvoos grönområden.

Bra länkar inför helgen:
World of O - Jukola 2023: All You Need To Know Sedvanlig kort samanfattning med bla laguppställningar och ytterligare länkar vidare.
Liveresultat
Livesändning på svenska och engelska för 25 EU. Finsk TV brukar sända, troligen här: YLE-TV.
Arrangörens hemsida

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5704

Artikeln har visats 1127 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut