OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 oktober (Av Jan Troeng)
SEGER PÅ 25MANNA
Seger i 25-manna vid Lida
Seger i 25-manna vid Lida (Foto: Erik Melin)

OK Linné vann för första gången i klubbhistorien 25manna! Och det blev en riktig succédag för hela klubben med bästa andralag, tredjelag och fjärdelag!
Nära har det varit många gånger, men till seger på 25manna har det inte räckt - förrän i år. "Äntligen!" var det nog många OK Linnéare som tänkte när Johanna Ridefelt malde ner motståndet i en långspurt och bärgade klubbens första segern i 25manna.

Men om vi tar det från början så började det kyligt (inte bara i luften, där snöflingorna singlade lagom till starten). Reto Egger var fyra på förstasträckan på Tiomila, fyra på förstasträckan på Jukola. På 25manna faktiskt snäppet längre ned som femma, men vilka insatser på startsträckan!

Vilma Blennow höll ställningarna fint på andra sträckan, och växlade som 10:e och med i klungan som jagade det ensamma tätlaget Kalevan Rasti.

Några hade funderat på om det skulle bli tufft att hänga med de starkaste "gubblagen" på sträcka 3, men sådana frågetecken blev snabbt utropstecken och den mixade kvartetten Arvid Tögenmark, Anders Boström, Anton Staland och Ida Öbro tog över ledningen, dessutom med Arvid Tögenmark först av alla in till växling.

Nu kom solen fram och OK Linné var varma i kläderna. På den korta fjärdesträckan mönstrade Linné ungdomar och juniorer. Riktigt fin löpning av alla och fortsatt i ledningen!

-Lätt bana och väldigt mycket löpning, det var jobbigt men det gick bra, sa Sara Roos som fick komma in som reserv.






Anton Åberg, Elsa Hedin, Sara Roos och Måns Troeng sprang sträcka 4.

På sträcka 5 var trion Rassmus Andersson, Oskar Sjöberg och Johan Höij de tre första till växling.

-Riktigt kul orientering, det har känts bra och oväntat nog var jag först i i spurten också, sa Rassmus i intervjun efter målgång.

Rasmus Möller Jess fick en tuff start med en större bom på andra kontrollen.

-Inte kul att hamna i det läget. Jag sprang runt rätt länge där. Men efter det har det gått bra in i mål, sa Rasmus som hade en lucka på ungefär 3,5 minuter upp till Johan Höij som var trea av linnéarna in till växling. Nu var det tredje plats men bara 20 sekunder från ledning. Något som snabbt blev till ledning igen efter en stark insats på sträcka 6, "damsträckan". Framför allt i och med att Susen Lösch nästan tätade luckan fram till de övriga - alla ut inom en minut på den sista parallellsträckan.






Oskar Sjöberg växlar ut Sandra Boström på sträcka 6.

Där sprang i tur och ordning Jan Troeng, Kornelius Kriszat Lövfald, Milos Nykodym och Albin Ridefelt ut. En ordning som var tvärtemot i mål, men fortfarande ledning med 20 sekunder ned till jagande IFK Göteborg.

Tre raka sträckor kvar och sträcka 23 bjöd, nästan som vanligt, på dramatik och efter att Kristin Melby Jacobsen och IFK Göteborg missade i inledningen. Det blev till en klunga med fyra lag till växling.

-Svårt att hänga med H16-killarna men jag är glad och nöjd att vi lyckades komma ikapp dem efter missen i början.

Lucas Basset fick göra orienteringsjobbet på näst sista sträckan, men kunde trots stark löpning inte skaka av sig några konkurrenter.

-Det enda jag tänkte på slutet var att jag inte får tappa något på de löpbetonade delarna in mot mål. Och det blev inte många sekunder så det räckte bra för att Johanna skulle ha kontakt, sa Lucas efter målgång.

Sista sträckan blev en riktigt hård uppgörelse mellan fyra lag: OK Linné, Kalevan Rasti, Halden och Tampereen Pyrintö. Tampereen blev avhängt först och till slut stod duellen mellan Johanna och finska landslagslöparen Ida Haapala.

-Jag bara stängde av hur det kändes och gav allt på slutet, sa Johanna och det var nog hela resten av laget och klubben också väldigt nöjda med. Med en riktigt stark långspurt, och där de sista kontrolltagningarna satt bra, kunde inte Haapala svara var egentligen aldrig hotad på det långa nedförsupploppet från sista kontrollen in till mål.

Stort jubel och hissning av sistasträckslöparen efter målgången.

Förstalagets seger var förstås stor och efterlängtad, men snacka om en fin dag med inte bara bästa förstalag, utan också bästa andralag, tredjelag och fjärdelag! 100 fina insatser med andra ord, något som firades ordentligt när bussen rullade in till klubbgården för pizzakalas vid halv åtta-tiden på kvällen.

Nyhet på 25mannas hemsida.
Nyhet på svenskorientering.se.







Johanna med krans efter målgång.






Prisutdelning!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5739

Artikeln har visats 977 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut