OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 januari 2003 (Av Rikard Kjellberg)
Världens svåraste nattcup?
Nu har årets nattcup kommit igång och den första deltävlingen hölls i den stadsnära skogen runt Stenhagen, i utkanten av Uppsala. Det skulle visa sig vara en riktigt tuff prövning för deltagarna eftersom det var svårt ute i terrängen. Sällan har så många, missat så mycket på en nattcup. Nattcupen består av fyra deltävlingar och avgörs i fem klasser. Damer lång, herrar lång, damer kort, herrar kort samt en kort lätt bana. Vi var först ut att arrangera i Linné så ett stort tack till alla som jobbat med tävlingen.
Jonas Eklund OK Roslagen stämplar in i mål.
Jonas Eklund OK Roslagen stämplar in i mål. (Foto: Erik Jonsson)
Redan på väg till start på dagens tävling kunde man ana vad som komma skulle. Facklan slocknade demonstrativt för fackelbäraren som ledde oss till starten. Han gjorde sedan en grov miss på väg till startplatsen. Väl vid start var kartorna fint upphängda på Tiomilavis, men det skulle visa sig svårt att få upp den ihoprullade kartan då den var rejält igentejpad. Först startade de långa banorna i dam- och herrklassen och därefter de andra klasserna. Tempot var, som alltid på en nattcup, högt direkt från start. För högt skulle det visa sig. Ganska snart efter start började det att bommas i den täta och snåriga skogen. Sikten i skogen var inte allför god och den blev inte bättre av att den höga luftfuktigheten gjorde att dimman låg tät mellan granarna.

De långa banorna bestod av två s.k. bon där det var gafflat. Innan första boet bommades det rejält och redan efter detta bo var det nog inte många som kunde stoltsera med en bomfri inledning på loppet. Det var mycket tät granskog med klåfingriga grenar och stenig mark som gjorde att man fick slita för att ta sig fram och de 8km långa banorna kändes betydligt längre.

I långa damklassen var det Johanna Svensson för IF Thor som bemästrade terrängen bäst och tog en meriterande seger. I herrklassen var det vår egen Jörgen "Ormen" Ohlin som trots att han inte var nöjd med loppet ännu en gång visade vem som är bäst i Uppsala på nattävlingar (eller med tanke på dagens friska bommande, minst sämst :-). Kort lätt vanns av en rask Thorkille vid namn Niklas Nyström och Korta dam- respektive herrbanan vanns av Lena Westerlund Thor och Anders Olander L-100 IF.

På grund av en fet datorkrasch är resultaten tills vidare bara 99% officiella.

Resultaten finns på hemsidan för Uppsala Nattcup.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=574

Artikeln har visats 5201 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut