OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 april (Av Erik Barr Zeilon)
Idel pallplatser för Linné på Attundastafetten
Glada miner på damerna på Attundastafetten
Glada miner på damerna på Attundastafetten (Foto: David Lingfors)

Dubbelseger för damerna och andraplats för herrarna när Attundastafetten avgjordes för första gången i Törnskogen norr om Stockholm.
För första gången någonsin avgjordes Attundastafetten och Linné ställde upp med tre lag. Även om det var ganska få deltagare på tävlingen överlag, bjöds de som tagit sig dit på fyrgafflade banor i fin, bitvis klurig, bitvis blöt terräng där vissa (läs Olle Grywenz) passade på att vinterbada i översvämmat dike.

Damerna hade två lag på plats och turades om att ha ledningen långt före övriga lag. Till slut var det förstalaget med Elsa Hedin, Susen Lösch, Francesca Taufer och Zsuzsa Gönczi som drog längsta stråt. I andralaget sprang Annick Meister, Sandra Boström, Kate Andersson (tid. Morrison) och Anna Karlström.

Herrarna hade hela tiden tätkänning och avancerade successivt placeringsmässigt för att slutligen bli tvåa efter Snättringe SK, som hade ett ungt spännande lag med Simon Hector i spetsen. I laget sprang Olle Grywenz, Johan Wehlin, David Lingfors och Rassmus Andersson. Ankarlöparen, som för övrigt gjorde comeback efter höstens fotoperation, kände sig lite flåsigare än vanligt, men sprang stabilt och kommer nog snart vara tillbaka i gammalt gott slag.

Nästa helg är det dags för Stigtomtakavlen och då är det betydligt fler lag med, både från Linné och annorstädes. En generalrepetition inför vårens höjdpunkt; 10-Mila i Nynäshamn.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5816

Artikeln har visats 262 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut