OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 mars 2003 (Av Mats Troeng)
Pål och Marcus vann i Knivsta
Nu har alla vinterns cuptävlingar avgjorts. På den sista, onsdagens nattcup i Knivsta, tog Linné hem segrarna i herrklasserna. Pål Skogtjärn var klart först på den långa banan, och Marcus Agnedal spurtvann den på korta banan. Tittar man närmare på totalresultaten, där tre av fyra deltävlingar räknas, hittar man två linnésegrar. Jörgen Ohlin och Per-Erik Wåhlberg vann Herrar lång respektive Herrar kort.

(Foto: Erik Melin)
På långa herrbanan var det Linné på de tre främsta platserna. Pål var två och en halv minut före den tremannaklunga som spurtade om andraplatsen. Här fick Malungs Nicke Lindberg stryk av både Jan Troeng (tvåa) och Jörgen Ohlin (trea). Några minuter senare sprang Lasse Lindbom in på en sjundeplats av totalt 24 fullföljande.

"Jag gick in för att orientera bättre än förra veckans nattcup då det gick bedrövligt. Fram till boet låg jag mycket i rygg på Jan", säger Pål. "Därefter gick jag loss. Jag såg Tommy Lindberg mot slutet och var väl en dryg minut före honom i mål, men hans bricka fungerade inte så han blev inte godkänd. Orienteringen fungerade bra förutom en tvåminutersmiss på en kontroll", fortsätter segerherren.

Om det var lite utspritt i toppen av den långa banan var det desto tätare på den korta banan. Över hälften av de 17 fullföljande kom i mål inom loppet av två och en halv minut. Marcus Agnedal är en erkänt snabb löpare, och det hade han nytta av denna kväll. Han tog segern med sju sekunder. På placering fyra till sex radade det lite äldre linnégardet upp sig: Ulf Lagercrantz, Peter Ridefelt och Per-Erik Wåhlberg. Alla dessa inom 32 sekunder efter Marcus.

Damklasserna var rätt tunna. Är det för att damerna inte springer natt på Tiomila månntro? Emelie Agnedal var trea i Damer kort, 1.20 efter Sanna Wallenborg från Thor som vann. Inget linnédeltagande på långa banan, där Gunilla Svärd var ensam fullföljande.

I klassen Kort Lätt var Oskar Wallén tvåa, knappt slagen av Rebecca Bjärrenholt från Rånäs. Karin Hedberg var sexa.

I Uppsala nattcups slutställning hittar vi också linnélöpare i topp i herrklasserna. Dock inte samma namn som kvällens delsegrare. Tre av de fyra deltävlingarna räknas. Inte helt oväntat tog nattgurun Jörgen Ohlin hem Herrar lång, bland annat efter segrar på de två första deltävlingarna. Onsdagskvällens segerherre Pål Skogtjärn hade en mindre lyckad tredje deltävling och slutade trots en seger och en andraplats fyra totalt. Pär Andersson, som var den ende linnéare som sprang alla deltävlingarna, slutade sjua totalt.

Per-Erik Wåhlberg deltog också på alla deltävlingar i Herrar kort. Den fliten belönades med en totalseger, två poäng före Ulf Lagercrantz. Här hittar vi inte mindre än åtta linnélöpare bland de nio främsta vilket bådar gott för gubbarna inför Tiomila.

Säkra nattlöparen Jenny Karlsson sprang inte i Knivsta, men slutade ändå på andra plats i Damer lång. Jenny Eriksson från Rodhen vann totalt. Dessa två var de enda som ställde upp i tre deltävlingar.

I Damer kort segrade Thors Lena Westerlund totalt. Johanna Karlsson tog andraplatsen, och syster Josefin var fyra. Sju linnétjejer bland de tio första visar på fin bredd.

Oskar Wallén blev totaltrea i Kort lätt, och med en tredje start hade segern legat inom räckhåll. Vann totalt gjorde precis som på sista deltävlingen Rebecca Bjärrenholt.

Resultat och slutställning i Uppsala nattcup

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=612

Artikeln har visats 5092 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut