OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
10 juni 2003 (Av Henrik Göhl)
Mattias snuvade Jörgen på segern
Finaldags för Uppsala Tempocup och upplagt för raffel... Jörgen Ohlin var tvungen att vinna den sista deltävlingen för att ta hem totalsegern. Och Jörgen var nära, mycket nära, bara 2 sekunder efter dagens segerherre Mattias Nilsson som därmed istället "säkrade" totalsegern åt Janne Troeng. I damklassen tog Gunilla Svärd sin tredje raka seger och kan alltså ståta med maximala 300 poäng i sammandraget.
Mattias Valter Nilsson
Mattias Valter Nilsson (Foto: Göte)
Finaletappen av årets tempocup avgjordes i skogsdungarna vid Hågadalsskolan i Eriksberg och bjöd på den klurigaste orienteringen hittills. Det var inte många som lyckades med felfria lopp på banläggare Christer Erikssons bana. Något som verkade ställa till extra mycket problem (för vissa) var det "bo" med kontroller som fick tas i valfri ordning alldeles före sista kontrollen.

Vid kontrollen före detta bo hade Jörgen Ohlin en betryggande ledning på hela 20 sekunder för Mattias Nilsson. Men en rejäl bom på den första av de fyra bo-kontrollerna gjorde att Jörgen plötsligt låg 50 sekunder efter. Mattias fick dock problem på några av de efterföljande sträckorna och Jörgen hämtade in nästan hela den tid som han var efter men nådde alltså inte riktigt ända fram. Tack vare Mattias får nu Janne Troeng behålla förstaplatsen i totalställningen trots att han själv inte kunde vara med och försvara den. Jörgen slutar som tvåa och Mattias på tredje plats. Förövrigt en förkrossande Linné-dominans i herrklassen med blå-rött på de tio första platserna!

I damklassen blev det däremot blå-vit, och det med besked. Gunilla Svärd tog ännu en överlägsen seger och därmed också full pott i poängligan trots endast tre starter. Annika Billstam och Lina Bäckström skuggar strax bakom på andra respektive tredje plats.

Uppsala Tempocup 2003

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=728

Artikeln har visats 4954 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut