OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 juli 2003 (Av Henrik Boström)
Lina slutade 4:a och Samuli 5:a
Lina Bäckström höll i orienteringen på den svåra avslutande etappen av årets O-ringen och kunde bärga fjärdeplatsen i superelit. På herrsidan gjorde Samuli en fin sista etapp och var inför spurten uppe och nosade på en pallplats, men en missade stämpling på sista och Samuli slutade femma. Mats Troeng slutade som elva, efter bättre och bättre resultat hela veckan.

(Foto: Erik Melin)
Inför dagens jaktstart hade Linné många framskjutna placeringar i superelitklasserna. På damsidan gick Lina Bäckström ut som fyra och Anniika Billstam som femma. För herrarnas del startade Samuli Launiainen som sexa och Mats Troeng som trettonde.

Stora omkastningar i damklassen
Duon Karolina A-Höijsgaard och Jenny Johnasson som gick ut i ledningen i damernas superelitklass missade över 9 minuter på den tredje kontrollen. Det gjorde att trean i jaktstarten, Heather Monro, smet förbi upp i ledningen. En ledning hon sedan inte släppte i från sig.

En spurtstrid uppdagades om andraplatsen. De ingående kombatanterna var Karolina A-Höijsgaard och Jenny Johnansson. Likt på lång-SM i år var Karolina den starkaste på slutet och slutade tvåa. Trean blev således Jenny Johansson.

Fyra kom sedan, knappa 10 minuter efter segrarinnan, Lina Bäckström i mål. Lina tappade lite tid på Heather på dagens etapp, men säkrade på ett fint sätt den fjärde platsen totalt. Ett resultat som Lina måste vara mycket nöjd med.

Tyvärr var Annika en av de löparna som idag tappade mycket tid i på den svåra etappen och hon återfinns inte bland de tio bästa.

Samuli och Mats plockade
Även på herrsidan klumpade fältet ihop sig under etappen. Inte ens veckans suverän Mats Haldin lyckades att hålla nerverna helt i styr, och vid förvarningen hade tvåan ut på dagens jaktstart Jani Lakanen kommit ikapp. En våldsam spurt drogs igång av dessa värdslöpare där Mats, likt Ormen Ohlin brukar, tog ett litet snabbare vägval ner mot sista. Försprånget han där skaffade sig lyckades han behålla och säkra därmed segerna i årets femdagars.

Kampen om tredjeplatsen och den sista pallplatsen visade det sig under loppets gång stå mellan fyra herrar - Jonne Lakanen, Delta, Samuli Launiainen, Håkan Petersson, Göteborg, och Erik Axelsson, SNO.

Samuli stämplade först av dessa vid förvarningen, tätt följd av de övriga. En missad stämpling på den sista kontrollen av Samuli gjorde att han tappade värdefulla metrar i spurtduellen om pallplatsen. Den sista pallplatsen tog istället Jonne Lakanen närmast före Håkan Petersson. Samuli slutade femma och Erik Axelsson sexa. Ett mycket fins femdagars av Samuli!

Mats Troeng som gått från klarhet till klarhet under hela veckan visade sig även vara iskall på den sista etappen. Mats plockade plats efter plats och var ett tag nere bland de tio bästa. På slutet fick han däremot se sig passerad av några löpare och Mats slutade elva. Ett resultat som bådar mycket gott.

En totalseger
Linné fick en totalseger i Annika Björk som segrade i D21 Kort.

Tyvärr har ingen av löparna kunnats nå för en kommentar. Ev fylls artikeln på under kvällen med sådana.

O-ringen.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=750

Artikeln har visats 4501 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut