OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 november 2003 (Av Mats Troeng)
Planering, träning och kägel i Finspång
Nu har riktlinjerna dragits upp för nästa säsongs verksamhet för seniorer och juniorer. I ett höstgrådisigt Finspång utvärderades 2003 och planerades 2004. Vi hann också med att träna några fina pass i härlig östgötsk terräng. På lördagskvällen avgjordes dessutom lag-KM i den något udda sporten kägel.
Herransvarige Lasso styr och ställer med sina undersåtar.
Herransvarige Lasso styr och ställer med sina undersåtar. (Foto: Mats Fröberg)
Finspångs SOK:s väl tilltagna klubbstuga (det gick in många tiomilalag i bastun...) var vår bas under helgen. Under planeringsaktiviteterna kom några intressanta förslag fram som säkert kommer att dyka upp i verksamheten vad det lider. Läger och tävlingsresor, träningar och målsättningar stöttes och blöttes. Tids nog kommer en sammanställning över vad vi kom fram till.

Det fanns också tid över för träning. Några natträvar tjuvstartade fredagskvällen med att springa slingor i dimman intill klubbstugan. Ekvidistansen ansågs på vissa ställen vara närmare 15 än 5 meter. På lördagsförmiddagen var det budkavleträning med FSOK i det område där natt-SM avgjordes för fyra år sedan. Det avslutande passet på söndagen handlade om långdistans-OL med hemlängtanskaraktär. Mycket fin terräng och karta var det allmänna omdömet, även om vattenståndet i skogen var över det normala. Vissa svajade betänkligt på det gungfly som kontrolluthängaren varnat för.


Kägelspelare i aktion

Till sist några rader om helgens inofficiella klubbmästerskap i kägel, en sport som inte så många torde ha expertkunskaper i. Kägel är besläktat med bowling (även om instruktören hävdade att det var två helt olika sporter) och har ett starkt fäste just i Finspång. Man rullar klot mot nio käglor för att fälla desamma. Kägelklot är lite mindre än bowlingklot och saknar hål för fingrarna. Efter visst trevande i början kom de sex lagen igång på allvar. Vilket lag som till slut vann den prestigefyllda KM-titeln har tyvärr skribenten ingen som helst koll på. Möjligen har detta ett samband med att skribentens eget lag tog jumboplatsen.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=897

Artikeln har visats 4530 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut