OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
29 januari 2004 (Av Henrik Göhl)
Om att åka skidor ända till Afrika
En halvmeter snö, lagom många minusgrader, friska vindar och ett stort slingrande spårsystem. Det var förutsättningarna för årets skidläger i Harsa. Här kommer en liten rapport från den gångna helgen.
Karin Janerås i stavtagen
Karin Janerås i stavtagen (Foto: Björn Olovsson)
Det var många Linnéare som tog chansen att få sträcka ut i härligt välpreparerade skidspår när det traditionella skidlägret i år var förlagt till Harsagården i hjärtat av Hälsingland. Inte mindre än 40 st var anmälda till lägret och det var precis så många sängplatser som vi hade bokat sedan lång tid tillbaka. Det gäller nämligen att vara ute i god tid om man vill boka logi för så många personer. Marcus Phersson undersöker redan nu tänkbara destinationer för nästa års skidläger. Hör av dig till honom om du har några bra tips.

De flesta åkte upp redan på torsdagkvällen och fick på så vis helgen att bli lite längre. Två pass på fredagen, två pass på lördagen och ett på söndagen. Det fanns de som trots detta inte fick nog utan stannade kvar för ett andra pass på söndagen. Många skidmil blev det. För skojs skull räknade jag ut ungefär hur många det blev. Om man antar att den genomsnittlige Linnéaren åkte 2 mil på förmiddagen och 1 mil på eftermiddagen så åktes det totalt 72 mil på fredagen, 120 mil på lördagen och 80 mil på söndagen. Det blir sammanlagt en sträcka på 272 mil. Ungefär lika långt som från Uppsala till norra Afrika. Inte så illa!

Förutom att träna, äta och sova hann vi även med lite intellektuell gympa på kvällarna. Mats Fröberg var frågesportsledare på fredagskvällen medan familjen Hjertson stod för en lite mer klurig variant av quiz under lördagen. Som den quiz-dominant man har blivit på senare tid såg man självklart till att vinna båda (med god hjälp av Sudden och Robban). Janne Jutila och Gunnar Lindberg tog chansen att ställa upp i en skidorientering som Gävle OK ordnade på söndagen. Har inte sett någon resultatlista men vad jag hörde så hade Janne tappat kartan i en nerförsbacke och kört till fel kontroller medan Gunnar bara var några minuter från att sätta Jabba & co på plats. Skidorienterings-KM kunde kanske vara något att köra på nästa års skidläger.

Bilder från Harsalägret

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=936

Artikeln har visats 4892 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut