OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
24 juni 2006 (Av Anders Edling)
Tankar i midsommartid
Klubben ordförande delar med sig av några sommartankar.
Senast jag tog till orda här på hemsidan var i början av april, och jag utnämnde mig till och med till vårens budbärare (vilket ju lyckades). Jag är kanske lite sent ute vad gäller sommaren, men här kommer ändå en summering av vårens verksamhet, sett från min horisont.

Det tråkigaste med våren är väl att den bara rusar iväg. Som vanligt har det varit svårt att stanna upp och bara njuta av den här tiden.

Det har varit full aktivitet i vår klubb, även om några nog tycker att vi förutom damernas 6:e plats på 10-mila, resultatmässigt inte lyckats. 6:e plats på 10-mila för våra damer, den bästa placeringen i klubbens historia är en stor prestation i dagens hårda konkurrens.

För herrarna räckte det inte till i år, men trots allt tror jag att vi närmar oss täten. Inte heller Jukkola blev någon succé, men med vårt upplägg tror jag framgångarna kommer förr eller senare, även för herrarna.

I maj var 6 löpare från OK Linné uttagna i olika landslag. Kommentar överflödig.

Som vanligt genomförde vi Uppsala möte på ett strålande sätt. Idel beröm från ca 1500 deltagare. Stort tack till Ove, Jenny, Johan, m.fl. Ett annat arrangemang som sköttes snyggt var finalen av årets U-ringen vid klubbgården på nationaldagen. Med nationalsång, idolkort och suverän speakerservice m.m., fick våra yngsta en förkänning av hur det kan bli längre fram i karriären. Häftigt! Tack till Christina och Andreas som tog på sig tävlingsledarskapet i ett sent skede.

För mig har det också varit en höjdpunkt med årets skogsplantering. Jag ser det som klassiskt klubbarbete, där vi samlas, jobbar för något gemensamt. Det har varit bökiga hyggen, varmt, men vansinnigt trevligt, och Håkans tal om stärkande av klubbkänslan, tycker jag mer än väl har besannats. 70 medlemmar har fått ner ca 33 000 granplantor ute i trakten av Marielund. Håkan som ansvarig har lagt ner ett mycket stort jobb och varit med vid varje tillfälle, något som verkligen förtjänar ett stort tack. Vi har i styrelsen diskuterat om vi kan bli ändå fler som deltar i sådan här aktivitet.

En tanke vi har är då att ta personlig kontakt med var och en. Även om det här med nätet är ett förtjänstfullt medium, når det inte alla, och det blir alltid lättare om just mina styrkor efterfrågas direkt.

Även om vi haft ett framgångsrikt Uppsala möte och skogsplantering, är vi i fortsatt behov av ekonomiska bidrag. Så som vanligt, tänk på Gynnarna, och vi ser gärna fler sponsorer.

Själva klubbarbetet lugnar ner sig nu under sommaren, men vi är över 100 deltagare på årets Oringen utanför Söderhamn, och flera andra passar på att tävla i andra sammanhang. Vi hoppas att Annika, Lina och Mats får göra det på VM i Danmark i början av augusti.

Till alla önskar jag LYCKA TILL och TREVLIG SOMMAR!

Anders

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1674

Artikeln har visats 3559 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut