OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 december 2006 (Av Anders Edling)
Jul- och nyårsbetraktelse
Ordförandens julkrönika.
Även om det inte är mycket som påminner om jul, så är vi där igen.

Sällan har väl november och december varit så gråtrist, varm och blöt. Underbart att då igen få uppleva en vinterträningspremiär signerad Fålan boys och premiärministeriet. Här kan vi verkligen prata om att lysa upp i decembermörkret. För mig står premiären som en symbol för klubbgemenskapen. Att sedan Mats, som en av Sveriges bäste orienterare, i sitt referat, skriver om premiären som idrottsårets bästa minuter, förstärker enbart detta.

Det ligger ett stort arbete bakom från flera händer. Varje detalj kräver sin man eller kvinna. Att det blir så bra, tror jag hänger ihop med den glädje som präglar arrangörerna och som verkligen smittar av sig. Det här ska vi vara måna om och ge förutsättningar för. Jag har svårt att se hur man skulle kunna ge bättre förutsättningar för en lyckad kommande säsong. För dig som ännu inte upptäckt vinterträningspremiären, boka redan nu in 4 december 2007.
Även om jag summerat året i tidigare krönikor, inbjuder juletid till eftertanke av året som varit.

Resultatmässigt har vi lyckats mycket bra, med Albins USM-vinst+Skol-SM-segrar,samt damernas silvermedalj på stafett-SM, och 4:e-platsen vid 25-manna som toppar. Dessutom kan klubben stoltsera med en världsmästare i precisionsorientering i Martin, verkligen inte illa.

Aktivitetsmässigt är det djupt imponerande att se farten på ungdomsverksamheten. Glädje och sammanhållning är två lämpliga ord att beskriva verksamheten med, och stämmer väldig väl med vår klubbidé. Stort tack till er alla ledare som står bakom detta.

Jag vill också ta fram onsdagarnas nattorienteringar som mycket lyckade aktiviteter. Tack Björte med stab för ett verkligt proffsigt jobb!

Arrangörsmässigt har vi lyckats igen, och som då också hjälpt vår ekonomi. Vi har haft lyckade tävlingar med många deltagare. Nu senast handlade det om Raiden, där några med Johanna i spetsen lade ner ett stort arbete. Inför nästkommande år blir det viktigt att få fler engagerade till våra tävlingar, då de blir fler än vanligt, Uppsala Möte i april i Salinge, Natt-DM i september i Hammarskog, septembertävling i Lunsen samt eventuellt Raiden i oktober. Tack till alla som ställt upp i år och hoppas att ni finns med även 2007. Det går inte att nog understryka vilket viktigt och stort jobb Anders Karlsson gör som samordnar allt detta i tävlingskommittén, stort tack.

Klubbgården är en av förutsättningarna för vår verksamhet. Den kräver hela tiden sitt underhåll, ett arbete som kanske inte märks annat än när det inte fungerar. Här finns ett antal personer som ständigt är beredda att fixa det som behövs.

Egentligen ska man väl inte ta fram några personer särskilt i ett sådant här sammanhang, men ni får ursäkta att jag inte kan låta bli, då de jag tänker på gör att mycket blir så mycket lättare. Jag tänker bl.a. på Andreas som alltid finns beredd att hjälpa till, nu senast tillsammans med Christina och Peter som dealer vid poker-OL vid premiären, och som då samtidigt gick miste om själva invigningen. Jag tänker på Birgitta och Tage, som alltid finns som stöd varhelst en Linnéare tävlar, samt på våra allt-i-allo Britt-Marie och Per-Urban, som bl.a. nu senast ställde sig vid soppgrytorna i dagarna två och fixade 25 liter soppa till hungrande premiärsjälar. Jag skulle kunna nämna åtskilligt fler, och samtidigt får vi inte glömma bort att det är vi som är OK Linné, och att vi gör vad vi vill av klubben tillsammans. Så låt oss känna oss nöjda, medvetna om att klubben inte är ett självspelande piano, utan att vi har spelat bra tillsammans i år, och att ett nytt år är en ny utmaning.

Mina styrelsekamrater vill jag tacka för ett framgångsrikt och roligt samspel.

Till er alla
En riktigt GOD JUL
Och ett riktigt GOTT NYTT ÅR
Anders

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1847

Artikeln har visats 3826 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut