OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 april 2009 (Av Anders Edling)
En trevlig berättelse
Ordförandes tankar i framgångens stund
Efter ytterligare en helg med stora framgångar, kan jag inte låta bli att ge min berättelse om hur de har kommit till.
Jag tänker ofta kring skeenden i form av berättelser och att varje berättelse är logisk och sann för den som berättar den. Detta är en förutsättning i mitt jobb som samtalsledare i olika sammanhang. Därför är även berättelsen att vår klubb är ett gäng hopvärvade stjärnor sann för den som berättar den. Men det finns också en annan historia som jag gärna berättar
Först några förutsättningar.
En god sammanslagning av Fyris och Fyrismalm med en önskan att från grunden bygga upp en ny klubb. Starka krafter, starka ledare, som funnits med under resans gång.
Att vi finns i en universitets-och inflyttnings-stad, vilket ger helt andra möjligheter än exempelvis i Norrtälje.
Att Mats och Jan 2001 valde att, efter några år som träningsmedlemmar, fullt ut satsa på att vara delaktiga i utformandet av vår klubb.
Utifrån dessa förutsättningar har vi efter hand samskapat vår organisation med den grundläggande idén att vi ska erbjuda var och en att utvecklas orienteringsmässigt på sin nivå på bästa sätt. Detta gäller då både elit, nybörjare, ungdom och motionär.
I dagens samhälle finns det en tendens att söka enkla lösningar för att nå målet direkt, men vi är många som har hamnat galet när vi använt den metoden i skogen. Vi har i OK Linné valt den grundläggande vägen, och jämförelsen med orienteringen är ofrånkomlig, att det är vägen till kontrollen/målet som räknas, att kontrollen/målet blir bekräftelsen. Vi tänker i form av tydlighet, långsiktighet och flexibilitet. Det gäller i klubben likväl som i skogen
Med dessa idéer har vi blivit en attraktiv klubb som våra elitlöpare känner sig hemma i. Här har inte behövts några övertalningskampanjer. Grundläggande är dessutom att våra medlemmar finns i Uppsala, så att man blir en självklar del av uppbyggandet av klubben, för ytterligare ett märkesord för oss, är delaktighet, att det är vi som är och gör OK Linné.
Väl medvetna om att det är vägen som räknas, kan vi alla känna oss delaktiga i, och glädjas med dagens oerhörda framgångar.
Den här historien gillar jag och den är sann för mig, och den gör att det känns lätt och oerhört stimulerande att få vara OK Linnés ordförande.
10-mila helgen var en fantastisk upplevelse, inte bara för oss som fanns på plats nere i Skåne, utan även för alla vakande på hemmaplan. Tisdagen därefter bågnade väggarna ånyo av både nybörjare och firare.
Nu denna helg har vi genomfört Uppsala möte, i år med nya kvinnliga tävlingsledare på ett strålande sätt. Detta samtidigt som våra löpare varit i topp både på Elitserien och Juniorcupen.
När vi kom hem från 10-mila möttes vi av beskedet att Gunnar Gustafsson, klubbens förste hedersmedlem avlidit. Gunnar blev hedersmedlem efter att ha varit SM-general 1968, då i Fyrismalm. Vi hedrar "Gurra" för allt arbete han lagt ner för vår sport och klubb.
Nu ser vi fram emot en vår med nya utmaningar, och som för våra bästa avrundas med NOM och Jukola/Venla-kavlen, innan sommaren brutit helt.
Jo förresten, ni glömmer väl inte bort skogsplanteringen här ute i fager Finstabygd.
Så stort Tack till er alla, samtidigt som jag önskar en
Fortsatt Trevlig Vår!
Anders!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2631

Artikeln har visats 3527 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut