OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
20 oktober 2009 (Av Ian von Essen)
Daladubbeln 2009 – en riktig ungdomsfest
Så var då Orienteringssveriges största ungdomstävling 2009 genomförd. 35 Linnéare åkte tillsammans med 100 löpare från övriga Upplandsklubbar till Karlsbyheden utanför Falun för en intensiv orienteringshelg.
Bästa utstyrseln på årets Daladubbel!
Bästa utstyrseln på årets Daladubbel! (Foto: Ian von Essen)
Daladubbeln med sin nästan 30-åriga historia är en tvådagarstävling med 2-mansstafett på lördagen och ultralång patrullorientering på söndagen. Att arrangemanget innehåller gemensamt boende med andra klubbar, riktigt disco och utklädningstävling gör helgen mäkta populär bland ungdomarna.

Lördagen bjöd på uppehållsväder, isiga vindar och en del sol. Ett allt lerigare TC fick även de mer fåfänga att ta fram stövlarna på eftermiddagen. Ungdomarna gjorde alla fina insatser i tävlingen, med Albin Ridefelts dubbelseger som höjdpunkt – först i finalen Silva Junior Cup, sedan i stafetten med Olle Boström (Järla).

Distrikt Uppland fyllde den lilla Danholnsskolan till bredden efter tävlingarna. I ena änden 15-16-åringarna, i den andra 13-14-åringarna. Däremellan spred vi ut oss klubbvis i klassrum och bibliotek. Spagettiutfordring fick ske i skift i den lilla matsalen. De discosugna försvann i buss in till Falun i två åldersomgångar, eskorterade av ledare. Några kvarvarande ledarpappor (inga namn nämnda) fick påhälsning av Daladubbelns egen Gestapo när de otillbörligen nyttjade skolans egendom för att studera Winsplits och vägval. Aja baja. Det blev en redig uppsträckning.

Lagom möra efter en alltför kort natt återvände vi på söndagsmorgonen till TC. Leran hade tjälats en aning under natten, och solen lyste från en klarblå himmel. Den stora spridningen i starttid ledde till en lång, kylslagen väntan för många ungdomar. Det fanns dock mycket att titta på - de fantasifulla utstyrslarna bland deltagarna var verkligen imponerande. Se bilderna... Även söndagen bjöd på goda prestationer, helt utan felstämplingar bland våra ungdomar. Fältlunchen tog (som vanligt!) slut utan innan alla gått i mål. Hamburgare fick bli räddningen för de sista patrullerna.

En nöjd men mosig skara återvände mot Uppsala på söndagseftermiddagen. Några röster från deltagarna: Det bästa med Daladubbeln? Boendet på skolan! Discot! Att få springa ihop! Det sämsta? För lite mat! Ingen kvällsmacka!! Ingen fralla på bussen hem!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2738

Artikeln har visats 3724 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut