OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 augusti 2012 (Av Tom Karlsson)
Augustikrönika – resultat i världsklass
Nej, ordföranden har inte abdikerat. Vi sprider bara ansvaret för krönikan i styrelsen, så nu är det kassörens tur.
Jag tänker inte glädja er med en grundlig genomgång av balans- och resultaträkningen men trots allt knyta upp det hela kring klubbens resultat i augusti. Vare sig det handlar om Annikas framfart i VM-skogen (ja jag vet, det var i juli men ekot hörs ända in i augusti) eller kaffebrödsbordet i markan på Linnéklassikern så är det världsklass. Det är något av ett signum för Linné och en del av vårt varumärke. Jag försöker själv leva efter den devisen: Det vi gör förtjänas att göras bra, annars kan man lika gärna låta bli. Vi har under många år byggt upp en hög standard på det vi gör och vi utvecklar verksamheten hela tiden.
 
Arrangemang
Vi har genomfört tre stora arrangemang i augusti. Först ut var Distriktsmatchen med mycket nytänk och roliga inslag, som ni kunnat läsa om på hemsidan tidigare. Lena och compani har fått många tack och mycket beröm från deltagarna.
Inför Linnéklassikern kom Håkan med en del nya idéer, bla med två föreläsningar om orienteringsteknik och fysik. Det blev succé när Mats och Henrik höll sina föreläsningar, minst 100 deltagare per tillfälle. Microorienteringen blev också lyckad.
Förra helgen skötte vi parkeringen på Mellanskogsmässan, ett megaevenemang  i två dagar där det förväntades kunna komma ca 1500 bilar per dag. Jag hade själv nöjet att få vara med Bengt en del i planeringen och var verkligen sugen att vara med där ute men måste prioritera en resa till Dalarna. Efteråt var Bengt lite (men bara lite) besviken på att han ”lurat” ut så många funktionärer. Det kom inte så många bilar som förväntat, så det blev lite lugnt. Men det är precis det här som visar vår professionella stil. Vi förberedde oss för det värsta och bemannade upp för det. Det omvända hade varit katastrofalt. Nu fick vi både beröm och klirr i kassan.
Jag säger bara Hittaut. Vilken succe! Det kryllar av folk i skogen med karta och kompass, eller på cykelvägar i stan, på cykel, med barnvagn eller på rullskridskor. På jobbet pratar man med folk om Hittaut, som aldrig ens kunnat stava till kompass. Härligt!
 
Tävlingar
Vilket VM Annika! Det värmde i den annars lite svala sommaren. Formen verkar hålla även till SM. Medalj igen och så ett guld för Albin. Sedan hade vi även Mandus o Hanna på pallen. Vilken helg! Medaljer i alla åldersklasser. SM-tävlingarna fortsätter till helgen. Håller tummarna för fortsatta framgångar.
 
Ekonomi
Det glädjer en kassör att vi just nu har en framtung resultaträkning, dvs vi har en god likviditet. Det ser ut som årets resultat blir riktigt bra. Det är bra för vi behöver en stabil ekonomi för att kunna fortsätta med våra satsningar och ta ytterligare steg framåt. Vi har många, gamla och nya, projekt som genererar intäkter men det krävs också insatser från medlemmarna för att ro projekten i land.  Det är viktigt att vi är många som drar det lasset. Det blir så mycket lättare då. Vi är många som är med och bidrar på olika sätt men flera är välkomna.
 
Kanske skulle man vara mer ödmjuk i en sådan här krönika men det är inte lätt när jag blickar tillbaka på de senaste månaderna. Så sträck på er och var stolta över det vi gör tillsammans!
 
Om inte förr, så ses vi på Medel-DM i Sigtuna. Då gör jag debut i min nya klass H60!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3397

Artikeln har visats 2747 gånger

29 april (Av Mattias Nilsson)
Tack till alla på Uppsala Möte i Vattholma
Hoppas ni tycker att årets Uppsala Möte i Vattholma var ett lyckat arrangemang, trots vädret!
Läs mer...
28 april (Av Kate Andersson)
10mila PM
Logistikplaneringen för 10mila. Uppdaterad 2024-05-01.
Läs mer...
28 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 30/4.
Läs mer...
28 april (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2024
Breddsektionen bjuder in till Veckans bana 2024
Läs mer...
24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut